Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada; Yenişehir Havalimanı'nın Türkiye'nin 4. büyük kenti Bursa için çok önemli olduğunu söyledi. Havalimanının işlerlik kazanması adına Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti Bursa Milletvekillerinin girişimlerin sonuç verdiğini vurgulayan Milletvekili Şahin, bu sayede özellikle son bir yılda iç hat seferlerinin istikrara kavuştuğunu vurguladı.

Et ve Süt Kurumu'ndan Et Fiyatlarına Yüzde 25 Zam Et ve Süt Kurumu'ndan Et Fiyatlarına Yüzde 25 Zam

Milletvekili Hüseyin Şahin, bu yılın Ocak-Eylül arasındaki 9 aylık döneminde Yenişehir'e 155 uçağının iniş yaptığını, 159 uçağın da Yenişehir'den diğer şehirlere uçtuğunu belirtti. Bu dönemde 12 bin 306 yolcunun uçakla Yenişehir'e geldiğini, 10 bin 799 yolcunun da Bursa'dan gittiğini açıklayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, en çok yolcunun temmuz ayında(2 bin 738) Bursa'ya geldiğini, Bursa'dan diğer şehirlere ise en çok yolcunun(3 bin 300) Ağustos ayında gittiğini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BÖLGESİNE SEFER

Uçak seferlerinin Bursalıları Türkiye'nin muhtelif yerlerine ulaştırdığını vurgulayan Vekil Şahin, Bursa'nın Muş ve Erzurum seferleri ile Doğu'ya, Trabzon seferleri ile Karadeniz'e, Diyarbakır seferleri ile Güneydoğu'ya, Ankara seferleri ile de İç Anadolu'ya bağlandığını aktardı.

Hava ulaşımının yaygınlaşmasıyla Bursa'nın Türkiye'nin parlayan yıldızı haline geldiğini savunan Şahin, "Bursa'mız Balkanlardan Kafkaslara, Karadeniz'den, Doğu ve Güneydoğu'ya kadar çeşitli bölgelerden aldığı göç ile çok renkli bir yapıya ulaşmıştır. Bursa'ya yerleşen insanlarımız, doğal olarak geldikleri yörelerle kültürel ve ekonomik bağlarını koparmıyorlar. Bu nedenle kaliteli ve güvenli hava ulaşımı, insanlarımıza sunduğumuz en önemli hizmetler arasında yer alıyor. Hava ulaşımına Bursalıların ilgi göstermesiyle uçak seferleri istikrarlı bir şekilde sürdürülmektedir" dedi.

Hava ulaşımının Bursa'nın kültür ve turizmini de ön plana çıkaracağını ve turizm gelirlerinin artacağını dile getiren Hüseyin Şahin, Bursa'nın sahip olduğu değerlerin tanıtımı kadar şehrin ulaşılabilir olmasının da büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.