İnegöl Devlet Hastanesi'nde senelik 900 bin TL'ye ihalede edilen kantinler, işletmecinin kirayı ödememesi nedeniyle kapatıldı.

Kapalı olan kantinlerin yeniden ihale yapılacağı bildirilmişti. Ancak 4 ay geçmesine rağmen ihaleyle ilgili her hangi bir gelişme ve açıklama yapılmadı. Kantinin kapalı olması nedeniyle en büyük çileyi her zaman olduğu gibi yine vatandaşlar çekiyor.

Mağdur olan vatandaşların imdadına İnegöl Belediyesi yetişti. İhale yapılana kadar belediye Devlet Hastanesi Acil Servisinin oradaki kantinde akşam saatlerinde ücretsiz olarak çay ve su dağıtımı gerçekleştirecek.

Belediyenin hizmetinin kantin ihalesi gerçekleşene kadar devam edeceği öğrenilirken, ücretsiz çay ve su hizmeti her gün 16.00'da başlayacak ve gece yarısı 00'00'a kadar devam edecek.

Uygulama düzenlenen programla başladı. Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve hastane yöneticileri ile birlikte çay ve su ikramı devam eden kantini ziyaret etti.

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen yaptığı açıklamada;

Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden Şanlıurfa Valisi Şıldak’a ziyaret Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden Şanlıurfa Valisi Şıldak’a ziyaret

"Bu güzel hizmeti hastanemize kazandırdığı için Başkanımıza teşekkür ediyoruz hem hastalarımız hem de personelimiz adına. Biliyorsunuz hastanemizde bir kantinimiz vardı. Hukuki bir takım sorunlar nedeniyle buradaki hizmetimize ara vermek zorunda kaldık. Yeni kantin ihalesiyle ilgili de bütün sorumluluklarımızı yerine getirdik."

"İl Sağlık Müdürlüğümüze evraklarımızı gönderdik. Onlar da bu sürecin tamamlanması adına çaba gösteriyorlar. 1 buçuk ay içerisinde bütün işlemleri tamamlayıp burayı teslime uygun hale getireceklerini söylediler. Bu süre içerisinde de vatandaşlarımız zaruri ihtiyaçlarını karşılamada sorun yaşıyordu. Başkanımız konuyu değerlendirdi ve sağladığı imkanla çok önemli bir eksiği giderdiler."

"Susuz kalmanın, gece nöbette kalan personel için bir bardak çayın ne kadar önemli olduğunu ancak yaşayan bilir. İnşallah bu süreç çok kısa sürede sonuçlanarak halkımız da hak ettiği nezih kantin hizmetine biran evvel kavuşur" dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise Kantinler faaliyete geçene kadar bu hizmetin süreceğini dile getirerek, "Vatandaşlarımızdan bizlere her türlü talep ve istek geliyor. İlçe Başkanımız olsun, bizler ve ekiplerimiz her an sahadayız. Geri bildirimleri önemsiyoruz. Vatandaş ne diyor bu bizim için önemli. Masa başında yaptığınız işler de önemli ama sahaya çıktığınızda bir şeyleri yaşıyorsunuz. Gerçekten burada hastanız olduğunda bunu belki daha iyi anlıyorsunuz. Allah kimseyi buralara düşürmesin ama buralar da bizim için önemli yerler."

"Şifa bulduğumuz, sağlık bulduğumuz yerler. Burada devam eden bir süreç vardı. Hastanemizin ve hastane yönetimimizin elinde olan bir konu değil. Nihayetinde hukuki bir süreç. Bu süreç içerisinde kendilerinin çok fazla yapabileceği bir şey yok. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak diğer kamu kuruluşlarına göre biraz daha iyi olduğu için böyle bir eksikliğin olduğunu duyunca, kendileri de müsaade edince bir adım atmak istedik."

"Vatandaşlarımızdan, hastalardan ve refakatçilerden tarafımıza gelen bildirimler doğrultusunda konuyu önemseyerek gerekli müsaadeleri alıp burada süreç tamamlanana kadar hizmet vermek üzere ilgili tertibatımızı hazırladık. Vatandaşlarımız, çalışanlarımız, personelimiz dahil olmak üzere herkes gelsin otursun çaylarını sularını içsinler."

"Bazen çok büyük projeler yaparsınız, binalar dikersiniz, insanların göreceği projelerdir bunlar ama bunlar da önemli işlerdir. Vatandaşlarımızın işini görebilmek en önemli hizmettir. Buraya da bir kutlama için gelmedik. Arkadaşlarımızın nasıl bir hazırlık yapıp nasıl hizmet verildiğini görmek istedik. Hizmet saatlerini de 16.00-24.00 arası olarak belirledik. Bunun da bir sebebi var."

"Acil servisin yoğunluğu günlük ortalama 1400 civarında. Ve bu yoğunluk 16.00'dan itibaren başlıyor. İnsanlar işinde gücünde olduğu için genelde poliklinik hizmeti alır gibi acil servise geliyor. Ayrıca gündüz civarda farklı işletmeler de bu hizmeti sağlayabiliyor. Ancak yine bir revizyona gidilmesi gerekirse, bir ihtiyaç hasıl olursa değişiklik yapabiliriz" diye konuştu.