İşadamı Abdullah Ezim, mimar Ersin Bahçeci ve inşaat mühendisi Hatun Malgaralı ortaklığında 2. OSB'de Türkiye'de ilkler arasında yer alacak Özel Bilim Dünyası Okulları yapılıyor.

Okulun tanıtımı By Salih Pastanesi'nde gerçekleştirilen kahvaltıyla gerçekleştirildi. Okul kurucularından Abdullah Ezim, projenin startını 4 yıl önce verdiklerini belirterek, "Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde bir teknik okul açmayı düşünüyoruz. Geçmişte yer tahsisleri yapıldı, biz de inşaatına Ağustos ayında başladık. Okulumuzun inşaatı son sürat devam ediyor."

"Okulumuzun ismi Özel Bilim Dünyası Okulları olacak. Bu okul teknik eğitim okuludur. Bu okulların bir özelliği olacak. Burası kolej olacak ama öğrenci cebinden eğitim ve öğretimle ilgili hiçbir ücret ödemeyecek. Önümüzdeki eğitim yılına okulumuzun açılışı yapılacak."

"Milli Eğitim Bakanlığının YÖK ile yaptığı bir düzenlemeyle okulumuzdan mezun olan teknik öğrencilerin eğitim aldıkları bölümle ilgili üniversitelere girişte devletimizin tanıdığı kontenjan var." dedi.

OKUL 2.OSB'DE

Okul hakkında detaylı bilgiler veren Okul Müdürü Ertan Kalkanlı, "2018-2019 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçecek olan okulumuz, İnegöl Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 20 bin metre kare açık alan içerisine kurulmuş ve 12 bin metre kare kapalı alana sahip bir özel okul.

MODERN TEKNOLOJİ İLE DONATILDI

"Modern teknoloji ile donatılan ve derslik başına Anadolu Lisesi'nde 24'er, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ise 30'ar öğrencinin öğrenim göreceği okulumuz, 48 derslikli. Özel Bilim Dünyası Okulları; fizik ve kimya-biyoloji laboratuarları, bilgisayar destekli kütüphanesi, kapalı spor salonu, konferans salonu, yemekhane, meslek alanlarına ait uygulama atölyeleri ile öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikteki diğer açık ve kapalı birimlerden oluşmaktadır."

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

Polis Mesleki Eğtim Merkezlerine 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacak. Polis Mesleki Eğtim Merkezlerine 7 bin 500 öğrenci alımı yapılacak.

"Okulumuza yapılacak olan öğrenci alımları, kurumumuzca veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlar çerçevesinde yürütülecek olup, bu sınavlar neticesinde; Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 300, Anadolu Lisesi'nde ise 96 seçkin öğrenci okulumuza kayıt hakkı kazanacak" diye konuştu.

TEKNİK KOLEJ

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Teknik Kolej) hakkında konuşan Ertan Kalkanlı, "9. sınıfta ortak derslerin okutulacağı okulumuzda, mesleki eğitime yönelik alana geçiş işlemi 9. sınıf sonunda yapılacaktır. Öğrencilerimize verilecek olan mesleki eğitim; 10. sınıfta okulda, 11. sınıfta okulda ve işletmelerde, 12. sınıfta ise işletmelerde sürdürülecek."

EĞİTİM ÖĞRETİM ÜCRETİ ALINMAYACAK

"Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul türümüzde öğrenim gören öğrencilerden okul süresi boyunca eğitim öğretim ücreti alınmayacaktır. Yine yükseköğrenim hedefi olan istekli öğrencilerimiz için okul bünyesinde (her sınıf seviyesinde) üniversite giriş sınavlarına yönelik olarak ilave çalışma programları oluşturulacak ve bu sayede öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına daha iyi hazırlanmaları sağlanmış olacaktır."

'OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİ BİRİMİ'

"Okulumuz bünyesinde açılacak olan 'Okul-sanayi işbirliği birimi' ile iş piyasası yakında takip edilecek, mezun durumundaki öğrencilerimiz, işverenler ile çeşitli toplantılarla bir araya getirilerek özel sektör ile kaynaşmaları sağlanacaktır. Bunun dışında ilçemizde mevcut olan sanayi kuruluşlarının personel talepleri yakından takip edilecek, bu sayede mezun durumunda olan ve iş hayatına geçmek isteyen öğrencilerimize, işe yerleşmeleri konusunda gerekli destek verilecektir."

3 ALAN AÇILACAK

"Okulumuzda, makine teknolojisi alanı, mobilya ve iç mekan tasarımı alanı ve tasarım teknolojileri alanı olacak. Bir eğitim öğretim yılı için; makine teknolojisi alanına 3 şubede toplam 90 öğrenci, mobilya ve iç mekan tasarımı alanına 4 şubede toplam 120 öğrenci, tasarımı teknolojileri alanına ise 3 şubede toplam 90 öğrenci alınacak" dedi.

AKADEMİK KOLEJ

Anadolu Lisesi (Akademik Kolej) hakkında da konuşan Kalkanlı, "Eğitim teknolojisinin bütün imkanları kullanılarak yapılacak olan eğitim öğretim faaliyetleri 9. ve 10. sınıflarda ortak bir program çerçevesinde sürdürülecek olup 11. ve 12. sınıflarda ise öğrencinin istek ve yetenekleri doğrultusunda sözel, sayısal ve eşit ağırlık şeklinde devam ettirilecektir."

"Birinci amaç öğrencilerimizi istedikleri yükseköğretim programlarına yerleştirmek olup, bu çerçevede hafta sonları okul bünyesinde (her sınıf seviyesinde ve ilave ücret talep etmeden) üniversite giriş sınavlarına yönelik olarak ilave çalışma programları oluşturulacak, bu sayede öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına daha iyi hazırlanmaları sağlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

BURS OLANAKLARI

Burs olanaklarından da söz eden Kalkanlı şöyle devam etti;

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri için; kayıt kabul hakkı kazanan tüm öğrenciler, okul süresi boyunca, eğitim-öğretim ücreti ödemeden (ücretsiz olarak) okulumuzda öğrenim göreceklerdir. Bunun yanı sıra kayıt olan öğrenciler arasından başarı sıralamasına göre seçilecek ilk 5 öğrenci, hafta sonları açılacak olan üniversite giriş sınavlarına yönelik ilave çalışma programlarına da ücretsiz olarak devam etme hakkı elde edecek."

Anadolu Lisesi öğrencileri için; Yapılacak olan öğrenci seçme sınavları sonucuna göre başarı gösteren öğrenciler çeşitli miktarlarda (tam ya da kısmi burslu şeklinde) burs imkanlarına sahip olacaklar. Özel Bilim Dünyası Okullarında öğrenim görmek bir ayrıcalık."