Sigara bırakma polikliniklerinin vatandaşın hizmetinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Rüstem Aşkın, 2016 yılı 11 ayda yaklaşık 14 bin kişinin polikliniklere başvurduğunu belirtti.

Aşkın, Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'nı arayabilir ya da 182'yi arayarak veya https://www.mhrs.gov.tr adresindeki Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden randevu alabileceğini söyledi.

İNEGÖL'DE DE VAR

Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı

İnegöl Devlet Hastanesi'nin de aralarında bulunduğu 10 hastanedeki sigara bırakma poliklinikleri için randevu alınabileceğini aktaran Aşkın,

"Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çekirge Devlet, Bursa Devlet ve Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ilçelerimizde Mustafakemalpaşa, Gemlik, Karacabey, Orhangazi, Yenişehir ve İnegöl Devlet Hastanelerindeki sigara bırakma poliklinikleri için randevu alabilir."

"Konusunda uzman hekimler tarafından muayenesi yapılmasının ardından kan testleri, solunum fonksiyon testi, radyolojik testlerin neticesine göre hekim hastanın ilaçlarını düzenliyor ve danışmanlık hizmeti veriyor. Vatandaşlarımız ilaçları ücretsiz alarak, hemen tedaviye başlıyor" dedi.