Ufka Yolculuk Yarışması İnegöl Koordinatörü Selahattin Arslan, Gaziosman Paşa İmam Hatip Ortaokulu'nda yarışma ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi.


BÜYÜK KATILIM VAR
Arslan yaptığı açıklamada; "Bu sene Ufka Yolculuk-5'te yolculuğumuz Kuran-ı Kerim mealine. Yarışmamız A, B, C, D, E ve F kategorilerinde yapılacak. A kategorisi ilkokul, B kategorisi ortaokul, C kategorisi lise ve dengi, D kategorisi 19-30 yaş arası, E kategorisi 30 yaş üstü yetişkinler ve F kategorisi de din görevlisi ve ilahiyat mezunları. Türkiye genelinde 46 umre ödülümüz var. İnegöl'de her sene bu işe Belediyemiz sahip çıkıyor. Bu sene tam, yarım, çeyrek ve gram altın ödülleri var. Geçen sene yaptığımız gibi bu sene inşallah gezilerimiz olacak. Bu sene inşallah belediyemiz yine cömertlik gösterir. Şuanda okullarımızda yarışmamızın tanıtımlarını yapıyoruz. Geçen sene Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu okullar bazında birinci gelmişti. Bu sene de büyük bir katılım gösteriyorlar. Şuana kadar 200'e yakın sınava başvuran var. Sınav kitaplarını ücretsiz dağıtıyoruz. Ön kısmında meal, arka kısmında ise soru bankası var. TEOG'a hazırlanan öğrencilerin alışkın olduğu tarzda" dedi.

Saç boyatmak günah mı? Saç boyası abdeste engel mi? Saç boyatmak günah mı? Saç boyası abdeste engel mi?


GEÇEN YIL 750 KİŞİ KATILDI
Son başvuru tarihinin 19 Şubat 2017 olduğunu kaydeden Arslan, şöyle devam etti: "Sınav tarihimiz ise 26 Mart 2017. 26 Mart'ta kadar çocuklarımız 3 aylık bir zaman diliminde özellikle sömestr tatilinde uzun kış gecelerinde aileleriyle beraber bu Kuran-ı Kerim mealini okuyacaklar. Dini dinin asıl kaynağından yani Kuran'dan öğrenecekler. Geçen sene hadis yarışması yapmıştık. Bizim temel hedefimiz sahih kaynaklara ulaşmak. Dinin sahih kaynaklardan öğrenilmesini temin etmek. Sahih kaynaklarından öğrenilmeyen din öğretenin anlayışıyla sınırlıdır. Sonra insanlar din bezirganlarına aldanıyor. İnşallah bu yarışmalar vesilesiyle din temel kaynaklardan öğrenilerek, aslına uygun yaşanacak. Geçen yıl bin 750 kişi katılmıştı. Bu yıl inşallah bu sayıyı ikiye katlayacağız"