Mesudiye alt geçidinde yürütülen genişletme ve yenileme çalışmaları ile İnegöl-Yenişehir yolunda yürütülen yol çalışmalarını Şahin, Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu ile birlikte yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında bilgiler de alan Şahin, çalışmaların tamamlanma süreleri ile alakalı da konuştu.

MESUDİYE'DE SU ÇIKTI

Milletvekili Hüseyin Şahin, "İnegöl'de yapılan Mesudiye Altgeçidi ve İnegöl-Yenişehir arası yol çalışmalarını inceledik. Mesudiye Altgeçidinde mevcutta üstten planlama yapışmış fakat yer kazıya girince farklı sorunlar zuhur etmişti. Oradaki çalışmanın hızlı bir şekilde bitmesi gerekiyor. Mesudiye'de yer altından su çıktı. Onunla ilgili tedbirler alınıyor. UEDAŞ'ın elektrikle ilgili yapması gerekenler var."

"Birçoğunu yaptılar, yarım kalanları tamamlayacaklar. Bahara gelmeden onu da bitirmek istiyoruz. Üstten çift taraflı geçişi sene sonuna kadar yapabilirler ama alttaki çalışma devam edecek. Yüksek duvar çalışması tamamlanıyor. Yıkılan tarafın geçişini yapıp öbür tarafı yıkacaklar, aynı şekilde orayı da saracaklar."

"Ankara tarafından üstten geçiş sağlanacak, altta çalışmaya devam edecekler. Hem geçişin kontrollü olması hem de araçların istediğimiz şekilde geçiyor olmasını temenni ediyoruz. O bölgede hayvan pazarı var, yüklü araçların oradan geçmesi lazım ki şehir ve şehir dışından gelenlerin o bölgeye transferinin kolay olması lazım. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu projeler bizim için çok önemli."

İNEGÖL-YENİŞEHİR ARASI YOL 12 METRE GENİŞLİĞİNDE

"İnegöl-Yenişehir arası yolda 12 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde, her türlü aracın rahatlıkla geçebileceği bir baks projeye kondu. Onu da inceledik. Otelin bulunduğu alandan OSB'ye kadar olan 3 bin 200 metrelik alan sene sonuna kadar duble olarak Hamzabey köprüsü ile birlikte bitirilecek ve hizmete alınacak. Bunlar yoğun çalışma gerektiriyor. Coğrafi şartlardan dolayı kazı yapıldıkça farklı şeyler zuhur edebiliyor."

"Burada hem bölge insanının taleplerini hem de bu bölgeyi çok iyi bildiğimiz için bizim ihtiyaçlarımıza binaen bir an önce çözüme kavuşması için ilgili makamlardan talepte bulunuyoruz. Bunların bir an önce çalışılıp kazandırılması gerekiyor."

YOL DUBLE OLACAK

"OSB kavşağına kadar İnegöl'den gelen 6 kilometrelik yol duble olacak ve sıcak asfaltla kaplanacak, ondan sonraki yol da kış mevsimi bittikten sonra Yenişehir'e kadar 12 metre genişliğinde konforlu bir yol haline gelecek. Bunları yapmamızdaki sebep, hızlı tren Yenişehir'den Ankara ve İstanbul istikametine bağlanacak. Havaalanından ulaşımın sağlanması için yolun konforunu da artırmamız gerekiyor."

BABASULTAN'A KAVŞAK

"Oylat, Hasanpaşa, Kulaca, Avarlar, OSB, altta Mesudiye ve Süleymaniye'deki altgeçitler, yakında başlayacak olduğumuz Şehitler, Küçük Sanayi Sitesi'nin Çevreyoluyla birlikte Babasultan'ı da kazandırdığımız zaman burada trafik kazalarının en az olduğu, dönüşlerin konforlu olduğu, giriş-çıkışların kontrollü olduğu mekanizmaları kazandırmış olacağız" dedi.

ŞEHİTLER'E KAVŞAK

Bursa-Ankara Karayolu üzerinde yolların konforunu yükseltmek ve giriş-çıkışları kontrol altına almakla alakalı çalışmaların yapıldığını aktaran Şahin, "Şehitler'de sık sık kazaların geldiği bölgede kavşak çalışmasına başlayacağız. Bu konuyla ilgili Bölge Müdürlüğümüz, Bakanlık nezdindeki idari çalışmalarını bitirdi. Siyasi kararımız ve bu konuyla ilgili kaynağımız var. İnşallah yakın zamanda Şehitler'deki kavşakla ilgili de çalışmaya başlayacağız."

ÇEVRE YOLU DÜZENLENECEK

"Kontrollü bir geçiş sağlayacak şekilde projelendirme çalışmasıyla birlikte Ankara'dan izinleriyle ilgili çalışmaya başladık. Bunları hedef projemize alıyoruz ki Çevreyolu bittiğinde buradaki ulaşımı rahatlıkla sağlayalım ve burada kazalara sebebiyet verecek bir trafik altyapısı oluşmasın. Bunları hep öngörerek, zamanında planlayarak hemşerilerimize sunuyoruz."

"Çevreyolundan gelişi Kulaca'dan bağlamak yerine bir köprülü kavşak yapacağız. Burası yoğun çalışılan bir yer. Mal sevkiyatının yoğun olduğu yer. Bu alandan da kontrollü bir şekilde Bursa veya Ankara tarafına ulaşımı sağlayacağız."

"Bursa-Ankara Karayolu üzerinde kazaların çok sık meydana geldiği Babasultan'da da bir çalışma yapacağız. Babasultan çıkışına gelmeden, arka taraftan karşı istikamete geçişi sağlayacak bir köprülü kavşakla ilgili çalışmalara başladık. İnşallah daha öncekileri yaptığımız gibi bunu da nihayete erdireceğiz."

TRAFİK LAMBALARI KALKACAK

"Bursa-Ankara Karayolu üzerinde 1 tane trafik lambası kaldı. O da Ağaç İşleri Sanayi girişinde. İnşallah çevreyolunun oradaki kavşağı yaptığımız zaman oradaki trafik lambalarını da kaldıracağız. Giriş ve çıkışların hepsi kontrollü olacak. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kaynaklarını İnegöl'e transfer ederek trafik kazalarının en aza inmesi, giriş-çıkışların kontrollü olması ve seyrin de trafik lambalarıyla kesintiye uğramadan devam etmesini istiyoruz."

İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

"Öncelikli hedefimiz Mesudiye Kavşağı'nı bitirmek, İnegöl-Yenişehir arası yolu bitirmektir. Ondan sonra da Şehitler Kavşağı'na başlayacağız. Babasultan ve Küçük Sanayi Sitesi bölgesinden Çevreyolunun bağlantısını köprülü kavşakla sağlayacağız" diye konuştu.