TECRÜBE PAYLAŞIMI TOPLANTISI

Azerbaycan İktisat Bakanlığı tarafından Bakü'de organize edilen ve İktisat Bakan Yardımcısı Niyazi Seferov'un ev sahipliğinde gerçekleşen 'Derneklerin Rolünün Arttırılması Azerbaycan Türkiye Tecrübe Paylaşımı Toplantısı'nda Azeri mobilyacılarla bir araya gelen İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ve beraberindeki heyet İMOS'un yaptığı faaliyetleri ve derneklerin sektörler üzerinde oynadığı rolü anlattılar.

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ "Kardeş ülke Azerbaycan'da yeni başlayan dernekleşme faaliyetleri ile alakalı derneğimizle bir istişare toplantısı gerçekleştirme daveti aldık ve büyük bir memnuniyetle bu davete icabet ettik. İki gün boyunca gerçekleşen toplantılarla dernekleşmenin etkileri, derneklerin üyelerine dönük verebileceği faydalar ve kamu yöneticilerinin üzerine düşen görevlerle alakalı istişareler gerçekleştirdik."

"Bizleri Azerbaycan İktisat Bakanı yardımcısı Niyazi Seferov, Azerbaycan'ın en büyük mobilya üreticilerinden EmbaWood firması sahibi Meşhur Memmedov ve Azerbaycan'da mobilya sektöründe faaliyet gösteren İnegöllü hemşerimiz Hakan Zengin ağırladılar. Biz iki gün boyunca gerçekleştirilen toplantılarda derneğimizin bugüne kadar yaptığı projeler, üyelerine dönük sağladığı faydalar ve kamunun üzerine düşen görevlerle alakalı deneyimlerimizi aktardık."

"Azerbaycan zengin yeraltı kaynaklarına sahip olmasına rağmen İlham Aliyev'in önderliğinde bir iktisadi kalkınma projesi başlatmış durumda. Bu sebeple üreticilerin bilinçlenmesi ve güçlenmesine dönük projeler üretmeye çalışıyorlar. Bizler de dilimizin döndüğünce çorbada tuzumuz olsun diyerek tecrübelerimizi aktardık" dedi.

İNEGÖL'ÜN ÖNEMLİ İHRACAT PAZARLARINDAN

Azerbaycan'ın geçtiğimiz yıllarda İnegöl'ün önemli ihracat pazarlarından biri olduğunun altını çizen Başkan Uğurdağ "Azerbaycan her geçen gün üretim kapasitesini arttırmaya çalışan bir ülke ancak mobilya ithalatı noktasında hala Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Azerbaycan'da kurulacak bu dernek sadece mobilya üreticilerini değil mobilya ticareti ile uğraşan herkesin içinde bulunacağı bir dernek olacak."

"Hedeflenen çalışmalarla birlikte Türkiye'den ithalatın önünde bulunan bazı vergisel sorunlarında giderilmesi hedeflenmekte. Umarım ki bu gerçekleşecek oluşum hem Azeri kardeşlerimize hem ülkemize hayırlar getirir" diye konuştu.

Kuruyemiş ve Bakliyat Devi Maksul Gıda İflas Etti Kuruyemiş ve Bakliyat Devi Maksul Gıda İflas Etti

MİSAFİRPERVERLİĞE TEŞEKKÜR

Azerbaycan'da geçirdikleri 3 gün boyunca çok iyi ağırlandıklarını belirten Uğurdağ, başta İktisat Bakan Yardımcısı Niyazi Seferov olmak üzere EmbaWood firması sahibi Meşhur Memmedov ve Hakan Zengin'e çok teşekkür ettiğini belirtti.

Gerçekleştirilen toplantılarda Yavuz Uğurdağ ile beraber İMOS Genel Sekreteri Bilal Peker, Lake Mobilya sahibi Seçkin Kurşun ve Vize Mobilya ortaklarından Tanzel Aksoy'da hazır bulundular.