Partililerin katılımıyla Uzun Sokak girişinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi İlçe Tanıtma ve Miting Komisyonu Başkanı Osman Akyüz, Mescid-i Aksa'nın siyasi değil imani bir mesele olduğuna dikkat çekti.

MESCİD- AKSA İŞGAL ALTINDA

Kudüs'ün, Siyonizm'in askerleri tarafından işgal altında zulüm gördüğünü belirten Akyüz,

"Kudurmuş Siyonistler, sanki bütün Müslümanlar derin bir uykuya dalmış gibi alay edercesine mukaddes beldemize vahşice saldırıyorlar. Ümmet sustukça azıyorlar, ümmet sustukça zulümlerine zulüm katıyorlar."

İLK KIBLEMİZ ESİR

"Beyt'ül Makdis, Harem-i Şerif, ilk kıblemiz, Mirac ile şereflenmiş kutsal topraklarımızda ezanımız susturulmuş, Müslümanların ibadet etmesi yasaklanmıştır.

Buna direnen kardeşlerimiz, ablalarımız, annelerimiz, cesur yürekli minicik bedenler yerlerde sürüklenip, hunharca öldürülmektedir" dedi.

BÜTÜN ÜMMETİN, DAVASI

Miting Komisyonu Başkanı Osman Akyüz, Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin değil bütün ümmetin, davası olduğunu ifade ederek,

"O elleri ayakları öpülesi analarımız, o minicik bedenlere sığan kocaman yürekli çocuklarımız namluların önüne dağ gibi dikilmiş, insanlığa ve Müslümanlara iman dersi verirken."

"Hala bizler burada elimiz, kolumuz, dilimiz bağlı ve kalbimiz kapalı olarak mı duracağız? 'Artık bu zulüm devam edemez' diye haykırmayacak mıyız? Zalimler, Harem-i İzzetimize, onurumuz Kudüs'ümüze saldırmışken bizler, 'O partili bu partili kavgası ile' zalimlerin ekmeğine yağ sürmeye devam mı edeceğiz?"

YERİ GÖĞÜ İNLETME ZAMANI

"Şimdi susarsak, yarın mahşer gününde o kutlu Nebinin şefaatine nasıl talip olacağız?

Bu sebeple aynı Çanakkale'de, İstiklal savaşımızda olduğu gibi bir olma, tek yürek olma zamanıdır. 15 Temmuz'da olduğu top yekun 'Kahrolsun Zalimler!', 'Kahrolsun İsrail!', 'Kahrolsun Amerika!' diye yeri göğü inletme zamanıdır."

"Artık ok yaydan çıkmıştır. Kutsalımıza saldıranların, Ümmete Kan kusturanların, Topraklarımıza göz Dikenlerin gözlerini oyma zamanıdır. 'Kafirler için yaşasın cehennem!' diye haykırmanın zamanıdır.

EY ZALİM İSRAİL

"Ey Zalim İsrail! Allah'ın buyurduğu lanetlenmiş, fesat, fitne ve mikro yuvasından başka bir şey değilsin. Bebekleri, kadınları öldürecek kadar alçaksın korkaksın. Bu sefer böyle olmayacak zulmünüze daha fazla devam edemeyeceksiniz hiç beklemediğiniz bir anda çıkıp geleceğiz dikileceğiz karşınıza" diye konuştu.

Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

MİTİNGE DAVET

30 Temmuz Pazar günü İstanbul Yenikapı'da 'Büyük Kudüs mitingi' düzenleneceğini aktaran Akyüz,

"İnşallah bütün zulümleri ortadan kaldıracak olan, en başta Mescidi Aksa'mızı işgalden, esaretten kurtaracak olan kıyamımız 30 Temmuz Pazar günü Büyük Kudüs mitingi ile hayat bulacak."

"Tüm Müslüman kardeşlerimizi, siyasi partilerimizi, derneklerimizi büyük Kudüs mitingine katılmaya davet ediyoruz.

Bizler inanıyoruz ki Allah'ın razı olacağı işleri yaparsak Allah yardımı gelir. Allah bize yardım edersede bize gelecek hiç kimse yoktur" dedi.