Kariyer yolculuğunuzda ışık tutacak bölümler Kariyer yolculuğunuzda ışık tutacak bölümler

Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi'ndeki toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Dekan Prof.Dr.İbrahim S.Canbolat, İMYO Müdürü Prof.Dr. Mürsel Alper, İTSO Başkanı Metin Anıl, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İGİAD Başkan Yardımcısı Yusuf Şehitoğlu ve eski başkan Bahadır Bayraktar, İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk ile fakülte öğretim görevlileri katıldı.


GÜNDEMDE YENİ ÜNİVERSİTE DE VAR
Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı İbrahim S. Canbolat, yaptığı konuşmada; "Daha önce olan Fakülte İstişare Kurulunun adını değiştirip kapsamını genişleterek Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu olarak bir araya geldik. Bugün İnegöl'ümüzün yerel yönetimi, üreticiler, ticaret alanında söz sahibi olan katılımcılarımız ve Meslek Yüksek Okulumuzun Müdürüyle beraber bir istişare kurulu toplantısı olarak kendi aramızda İnegöl'de 20 yıldan bu yana var olan mevcut eğitim öğretim kurumunun geldiği nokta ve geleceğine yönelik istişarelerde bulunacağız. Fakülte İstişare Kurulu olarak daha önce bir deneyimimiz oldu. Bu kurulumuzda şuanda aramızda Metin Bey var, Bahadır Bey var. Aramızdan ayrılan rahmetli Hüseyin Ortakçı rahmetle, diğer arkadaşları da şükranla anıyoruz. İçinde bulunduğumuz mekan dahil olmak üzere o istişare kurulumuzla 2 haftada bir toplanarak çok güzel konularda ayrıntılı görüşmeler yaptık ve İnegöl'den İTSO, 1. ve 2. OSB, Belediye ve işadamlarının katkılarıyla aşağı yukarı bin metrekare olan bu yer yapıldı, konferans salonu ve kütüphanemiz yapıldı. Geriye dönük tecrübelerimiz olduğu için şuanda da aşağı yukarı 2 yıldır İnegöl'e üniversite kurulması konusunda gündeme gelen artık yavaş yavaş sorun haline dönüşmekte olan bir durumla ilgili zaman zaman çözüm önerilerinde bulunmak durumunda kaldık. Bugün de bu kurul olarak hem o konu hem de genel anlamda istişarelerde bulunmak istiyoruz" diye konuştu.


FAKÜLTENİN FARKINA VARALIM
"İnegöl'de bir üniversite kurulmasıyla ilgili iyi niyetli gayretler var" diyen Canbolat; "Fakat metot olarak bizim önerimiz var olan dokuyu görelim, farkına varalım, fakülte ve Meslek Yüksek Okulun durumunu görüp oradan hareketle buradaki akademisyen ve öğrencilerini görüşlerini alıp sorunlarını dinleyelim. Buradan hareketle eğer söyleyeceksek bir üniversite talebinde bulunalım. Bunun başarı şansı daha yüksek olur. Ama bunları yok sayıp 'üniversite kurmak istiyoruz' diye yola çıkarsak başarı şansı biraz daha düşük olur. Mevcut yapı ile nasıl bir geri bildirim var, nasıl bir sosyo kültürel ekonomik yapı söz konusu? Öğrenciler ne diyorlar? 28 yabancı öğrencimiz var. Afrika, Orta Asya, Balkanlardan, Somali'den öğrencimiz var. Bu öğrencilerin bakışı nedir? Bunların İnegöl'e katkısı çok olacaktır. Bunların farkına varalım. Bir üniversite evrensellikle başlar. İnegöl'e üniversite kurmak güzel ama bunun altyapısında ne var onu ayrıntılı konuşmamızda fayda var" diye konuştu.


ÜNİVERSİTE ŞART
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da şunları söyledi: "Daha önce Başkan Yardımcımızın da olduğu fakülte istişare kurulu, yerleşke istişare kuruluna dönüştü. Burada şehrin dinamiklerini görüyoruz. Buradaki hazirunun tamamının niyeti müstakil bir üniversite olması. Onun için de mevcudun iyileştirilmesi adına bir takım kararlar alınacak. İlgili yerlere iletilmeye çalışılacak. Belki bizden daha küçük şehirlere göre fakülte ve yüksekokulun değerini anlayamadık. İnegöl'e önemli değerler katacak çalışmalara ben de katılmak istedim. İnanıyorum ki burada alınacak kararlarla daha güzel işer yapılacak. İnegöl, 2 OSB, 1 ıslah OSB ile daha güzel şeyleri hak ediyor. Eski Diş Hastanesini yıktık hala ne olacağı belli değil. Bir çalışma başlatamadık. Eski binaları döndürmeye çalışıyoruz. Burası artık bir kampus... Arkada da bir kız yurdumuz var. İnşallah belirli program çerçevesinde burada güzelleştirmeler yapılabilir. Bu şehre bir üniversitenin şart olduğu artık ortaya çıkıyor"
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.