29 ÇEŞİTLİ SEKTÖRDEN 220 ÜYE

Derneğin geleneksel iftarı, Orhan-2 İnegöl Köftecisinde gerçekleştirildi.

Yoğun katılımın olduğu iftarın ardından konuşan Başkan Hakan Özdemir,

"Üye sayımız 220'ye yükseldi. Çeşitli 29 sektörden oluşan üye yapımız mevcut. Bu dönem İnegöl Ticaret ve Sanayi Odamız meclisinde ve yönetiminde 12 arkadaşımız temsil etmekte. Derneğimiz her geçen gün gelişmekte, Bursa'mızın genç ibareli dernekleri içerisinde en kalabalık üye sayısı ile temsil etme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir."

FİDAN DİKME KAMPANYASI BAŞLATALIM

"Gelin birlik olalım Türkiye nüfusuna eşdeğer fidan dikme kampanyası başlatalım. İnegöl bir mobilya şehri, üretiminde başlıca ham maddesi ağaç, İnegöl olarak diğer şehirlerde yaşayan insanlardan daha çok bizim doğaya borcumuz var. Belediyemiz ve odamız öncülüğünde bize düşen ne varsa hazırız. İnegöl olarak rekor kıralım."

UMUDUMUZU YİTİRDİK

"Biz İnegöl mobilyacıları olarak, İnegöl'de Üniversite kurulmasından ve üniversite mezunu öğrencilerden umudumuzu yitirdik. Herkesi üniversite mezunu ettik, kimse iş beğenmiyor. Mobilya el emeği isteyen bir sektör, teknoloji bir yere kadar. Şuan İnegöl'ümüzde vasıfsız eleman dahi karaborsaya düşmüş durumda. Sürekli firmalar arası transferle, çalışan personelin maaşlarını yükseltmiş ve yükseltmeye devam etmektedir."

"Bu durum firmaların maliyetlerini olumsuz etkilemekte, zamansız işten ayrılışlar ürün teslimini geciktirmekte. Şurada hepiniz şahitsiniz 2 yıla kalmaz işini iyi yapan firmalar eleman bulamamaktan dolayı işyerini kapatmak zorunda kalacaklar. 'Meslek Lisesi, Memleket Meselesi' bu günümüzün başlıca meselesi olmuştur."

MESLEK LİSESİ ÇAĞRISI

"Meslek Liseleri zaman geçirmek için barınak yeri haline gelmiştir. Gelin hep birlikte şehrimizin, sektörümüzün meslek bölümlerini büyütelim, teknolojik makinelerle donatalım, öğrenim gören öğrencilerimize maaş verelim, okul döner sermaye ile işleyerek üretsin" dedi.

Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur? Devalüasyon Nedir? Devalüasyon Olursa Ne Olur?

İnegöl'ün il olmayı hak eden şehir olduğunun altını çizen TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, "Bizim görevimiz İtalya'yı tasarımda yakalamak ve dünya arenasında mücadele etmek. İtalya'ya İnegöl'den ihracat yapabilmenin başarı olduğunu düşünüyorum. Bu firma sayısını artırmamız lazım. Ayağımız yere basarken hedeflerimizi yüksek koymamız lazım. Rakiplerimizi de iyi analiz etmemiz lazım."

TERECİYE TERE SATALIM

"İş dünyasında başarıya ulaşmak için farklı olmak zorundasınız. Teknolojik yatırımlar son derece önemli. El birliği yaparak İtalya'ya mobilyalarımızı, yani tereciye tere (mobilya) satalım. Biz neden İnegöl köftesine diğer ülkelerde işadamlarımız tarafından açılan köftecilerde da yemeyelim. Şirketimde çalışan 5 bin arkadaşım adına İGİAD'ın fidan kampanyasına 5 bin adet fidanla katılmak istiyorum."diye konuştu.

YOĞUN KATILIM

İftar yemeğine; Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt ile çok sayıda davetli katıldı.