MÜJDELİ HABERİ HER AN DUYABİLİRİZ
Haziran ayı meclis toplantısında Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi'ne yapılacak yardım da gündeme geldi.


Maddi kaynak aktarımı maddesinin görüşülmesi esnasında konuşan Başkan Alinur Aktaş;
"İnegöl'de yaklaşık 20 yıl önce hayata geçirilen bir yüksekokul vardı. Daha sonra bölüm sayısı artırıldı. Milletvekillerimizin gayretleriyle oluşturulan İşletme Fakültesi var. 3 bin 500 civarında da öğrencimiz var.
Üniversitemiz biraz yetim durumda. Bu konudaki istek ve şikayetlerimizi dönem dönem iletiyoruz. Uludağ Üniversitesi Türkiye'nin ilk 5 üniversitesi arasında. İnegöl bunu çok fazla hissetmiyor. 256 bin nüfus içerisinde 3 bin 500 öğrenci çok fazla bir şey ifade edemiyor.
İnegöl'ün başka öncelikleri de var ama İnegöl sosyalleşmeye çalışan bir toplum ve bunun için üniversite olmazsa olmazdır. İnegöl'e üniversite yapılmasındaki isteğimizi sürekli aktarıyoruz. Müjdeli haberi her an duyabiliriz. Mevcut üniversite ile ilgili istişarelerimiz var.
Öğrencilerin hızla buradan uzaklaştığı, çok öğrencinin yatay geçiş yaptığı, fiziki ortamdan dolayı üniversiteden ısrarla uzaklaşıldığı noktasında bir söylem var. Bu konu çok sık dile gelmeye başladı" dedi.

MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi


BUTİK BİR ÜNİVERSİTE OLUŞTURABİLİRİZ
Üniversitedeki iyileştirmelerle alakalı bir komisyon oluşturulduğunu aktaran Aktaş; "Yaklaşık 20 kişilik bu komisyonda STK temsilcilerimiz de yer aldı. Ne yapabiliriz noktasında çalıştık. İç Mimar görevlendirdik ve projelendirme gerçekleştirildi. 5-6 resmi kuruluş 100'er bin TL destek verdik ve diğer işadamlarımızın da desteklerde bulundular.
Bir ihale gerçekleştirildi. Erdinç Ürpermez arkadaşımız ihaleyi aldı ve çalışmaya başladı. Hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Amfi tiyatrosundan spor alanına, kantininden yürüyüş yoluna varana kadar çok güzel bir alan oluşacak.
Bu alanla ilgili yeni genişleme alanı olarak TOKİ'nin üst tarafındaki alanı gösterdik. Bundan sonraki süreçte üzerine koyarak her sene 1'er 2'şer fakülte ekleyerek butik bir üniversitenin İnegöl'de oluşması için çalışacağız, takipte olacağız.
Olsun da ne olursa olsun mantığından ziyade İnegöl'e faydası olacak bir butik üniversite oluşması için çalışıyoruz. Finansmanı ile alakalı İnegöl Belediyesi olarak 100 bin TL'lik destek vermemizin ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum.
Buna da destek vermemiz gerekiyor. Ağustos başı gibi bitirip öğrencilerin karşısına yenilenmiş bir fiziki yapıyla çıkacağız" diye konuştu. Madde oy birliği ile kabul edildi.