Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın vefatının 7. yıldönümü dolayısıyla, İnegöl'de, Erbakan'ın hayattayken Türkiye'nin değişik bölgelerinde çektirdiği resimlerin yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı.

KAPALI ÇARŞI GİRİŞİNDE SERGİ

2 gün açık kalacak olan serginin açılışı, Kapalı Çarşı girişinde gerçekleştirildi. Sergide bulunan fotoğraflar vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken, serginin yanı sıra açılan fikir duvarına vatandaşlar Necmettin Erbakan'la ilgi duygu ve düşüncelerini yazdı. Fikir duvarında 'Erbakan demek' sorusu yöneltilirken, vatandaşlar Erbakan Hoca hakkında ne düşünüyorsa onu yazdılar.

HAYIRDA ÇIĞIR AÇTI

Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir ile partililerin ve vatandaşların katıldığı sergi açılışında konuşan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Türkiye'de İslam dünyası birlikteliği ve insanlığın Saadeti için ortaya koyduğu fikirlerle adeta çığır açtığını söyledi.

'AHLAK, ADALET VE BARIŞ'

Erbakan Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl bir ana tema belirlendiğini aktaran Eroğlu, "Erbakan hocamızın ortaya koyduğu fikirlerin daha net bir şekilde toplumlara, kitlelere aktarılması adına planlanan programların bu yılki ana teması 'Ahlak, Adalet ve Barış' olarak belirlendi. Merhum hocamız ömrü ve siyasi hayatı boyunca başında bulunduğu Milli Görüş hareketini temsil eden tüm siyasi partilerin parti programlarında önce ahlak ve maneviyat ilkesini en öncelikle hedefi olarak belirlemiştir."

ASIL GÜCÜMÜZ İMAN

"Gerek 74-78 koalisyonlarında gerekse 1996-1997 de Başbakan olduğu dönemde inanmış olduğu bu ilkenin gereğini yaparak üzerine düşen mesuliyeti yerine getirmiştir. 'Bir milletin asıl gücü ne topu, ne tüfeği ne de tankı, değil imanlı ve inançlı insanlarıdır' ifadesi kamil manada anlaşıldığında ve idarecilerimiz tarafından tatbikata sokulduğunda, milletimizin kurtuluş reçetesi olacağına inancımız tamdır."

HAVUZ SİSTEMİ UNUTULMADI

"Yine merhum hocamıza milletimiz, kendini yönetme fırsatı verdiği kısa dönemlerde adalet vazifesini takdire şayan bir şekilde yerine getirmiştir. Başbakan olduğu kısa dönemde özellikle ekonomide yaptığı efsane hizmetler ile ülkemizdeki gelir dağılımındaki adaletsizliği kaldırmıştır."

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa denk bütçe kurmuş havuz sistemi kurarak faiz lobilerinin ceplerine akan musluğu, üreticinin memurun, işçinin, emeklinin, dul ve yetimin cebine akıtarak gelir dağılımındaki adaleti sağlamış ve Aziz milletimizin duasını almıştır" diye konuştu.

TÜM İNSANLIĞIN KURTULUŞU İÇİN

Merhum Erbakan hocanın Milli Görüş hareketinin tüm insanlığın kurtuluşunu sağlayacak bir hareket olduğunu öğrettiğini ifade eden Eroğlu, "Ülkemizde ve dünyada barışın sağlanması için önce yaşanabilir bir Türkiye, sonra yeniden büyük Türkiye'nin inşa edilmesi gerektiğini, bununla birlikte İslam birliğinin tesis edilerek kalıcı bir dünya barışının sağlanabileceğini savunmuştur."

İSLAMSIZ SAADET OLMAZ

"İslamsız saadetin ve barışın olamayacağını, kurtuluşun Batının medeniyet anlayışında değil kendi medeniyet anlayışımızda olduğunu anlatmış, milletimiz kendisine yetki verdiği dönemlerde de bu inancını hayata geçirmek için üstün gayret göstermiştir. Erbakan hocamız da her fani gibi ebediyete göç etti. Hatırlarsanız geçmişteki tüm siyasi liderler şartlar ne olursa olsun bir masanın etrafında toplanabilir, ülke meselelerine dair birbirlerinin fikirlerini sabırla dinleyebilirlerdi."

"Ancak bugün bırakın bir masa etrafında toplanmayı, aynı fotoğraf karesinde bile görünmeye tahammül edilemeyen, adeta 'Ya bendensin ya da düşmansın' tavrıyla hareket edilen kutuplaşma zihniyeti mevcut. İşte böylesine bir ortamda gerek Erbakan hocamızın gerekse diğer merhum liderlerin bu millete verdiği en büyük derslerden biri de; siyasi nezaket ve tahammül olmalıdır."

MUHABBETLE KUCAKLAŞALIM

İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar İYİ Parti Kurultayı öncesi Ağıralioğlu'ndan beklenen karar

"Bu bağlamda dünya görüşü ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan yurttaşlar olarak tek ihtiyacımız olan muhabbetle kucaklaşmaktır. İşte gördüğünüz gibi siyasi görüşü ne olursa olsun, bugün burada bir devlet adamını hayırla yad etmek için bir araya geldik. İşte bu birliktelik, emperyalist güçlere verilecek en etkili cevaptır. Hocamızı tekrar rahmet anarken, makamını Ali etmesini rabbimizden niyaz ediyorum" dedi.

VAZİFEMİZ GÜZEL İŞLER BIRAKMAK

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Güzel işler yapılınca da böyle anılıyorsunuz. Bizim de vazifemiz güzel işler bırakmak. Böyle örnek liderleri her zaman için anmak hatırlamak güzel bir durum. O düşünceleri gelecek nesillere aktarmak ayrı bir güzellik. Dolayısıyla saadet partimizin yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum."

"Ülkemize hizmet etmiş, taş üstüne taş koymuş gerçekten iyi niyet çerçevesinde samimiyetle gayretle çalışmış olan her kim varsa rahmetle anıyoruz. İnşallah gelecek nesillerde kendi adına dersleri çıkartır. İnşallah bunları da uygularlar, memleketimize faydalı olurlar" dedi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi gezildi. Açılışta ayrıca şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası yapıldı.