Uyuşturucu madde kullanımında korkutucu rakamların ortaya çıktığı İnegöl'de, İnegöl Belediyesi de bu duruma duyarsız kalmadı. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ticaretine karşı adeta savaş açan güvenlik güçlerinin de işlerini kolaylaştırması ve onlara katkı sağlaması adına Belediyenin sahada görev yapan personeline yönelik eğitim düzenlendi.

200 PERSONEL EĞİTİMDEN GEÇTİ

İnegöl Belediyesi Gençlik ve Aile Danışma Merkezi (İNGADEM) organizasyonuyla düzenlenen eğitim, Perşembe günü 16.00'da Mobilya Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin'in de katıldığı eğitimde, belediyenin sahada görev yapan birimleri Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri ve güvenlik personeli hazır bulundu.

Yaklaşık 200 personelin katıldığı eğitimde, İnegöl Belediyesi Gençlik ve Aile Danışma Merkezi'nde sosyolog, aile danışmanı ve bağımlılık terapisti olarak görev yapan Tuğba Udül, uyuşturucuyla mücadele konusunda belediye personelinin üzerine düşen görevleri anlattı.

Virüs ile alerji arasındaki farklar neler? Virüs ile alerji arasındaki farklar neler?

KULLANANA DA AĞIR HAPİS CEZALARI VERİLİYOR

Eğitim kapsamında bağımlılık terapisti Tuğba Udül, belediye personeline; bağımlılık nedir, hangi maddeler daha çok kullanılıyor, madde kullanan kişiler nasıl fark edilir, madde kullanan veya satışını yapan şahıslarla karşılaşıldığında ne yapmak gerekir gibi konularda bilgiler verdi.

Sahada görev yapan personelin bu konuda dikkatli olması gerektiği ve herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılması durumunda duyarsız kalmamaları ifade edildi. Tuğba Udül, GADEM'in açıkladığı verilere göre İnegöl'ün uyuşturucu kullanımı bakımından Türkiye genelinde ilçeler bazında ilk sıralarda yer aldığını da kaydederek durumun önemine vurgu yaptı. Ayrıca sadece uyuşturucu satışı yapanlara değil kullananlara da ağır hapis cezaları verildiği belirtildi.