EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA YAPTILAR

ADD Genel Merkezi öncülüğünde, tüm Türkiye genelinde, eş zamanlı düzenlenen açıklamalar kapsamında, ADD İnegöl Şubesi yönetiminin katıldığı açıklamada, ADD İnegöl Şube Başkanı Birol Atay, siyasi iktidarın, devlet düzenini tarumar etmeye devam ettiğini söyledi.

BORÇLANMA FONUDUR

Cumhuriyet dönemi boyunca yaratılan kamu iktisadi kuruluşlarının satılarak ve borçlanarak bugüne kadar getirilen uygulamanın artık sürdürülemez olduğunu gösterdiğini belirten Birol Atay,

"Üretim olmadığı için büyütülemeyen vergi tabanı, dolaylı vergilerle dar gelirlinin sırtına bindirilmiş vergi yükü adaletsizliği devam ederken, Türk milletinin 93 yıldır binbir emek ve zorlukla meydana getirdiği yüz milyarlarca liralık milli varlıkları, yeni harcamalar için kaynak olarak kullanılmak istenilmektedir.

Dünyada benzer varlık fonları gelire sahiptir. Bu şekliyle Türkiye Varlık Fonu herhangi bir gelire sahip olmadığı için gerçekte borçlanma fonudur" dedi.

DENETLENMEYECEK

Atay, başta Halk Bankası, Ziraat Bankası, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, BOTAŞ ve PTT olmak üzere nakit varlığı yüksek kamu kurumlarının fona devredilmesiyle, bu kaynakları kullanacak yönetimin harcamalarının hiçbir şekilde denetlenemeyeceğini kaydetti.

Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı Başkan Bozbey, mazbatasını aldı ilk mesaisine başladı

BU YANLIŞTAN DÖNÜN

Bu uygulamanın bütçede birlik ve açıklık ilkeleriyle uyuşmayan keyfi ve saklı işlemlere kapı açacağını öne süren Atay, şunları söyledi:

"Varlık Fonu kullanılarak yapılacak işlemler, gelecek kuşakları, katlanarak artacak borç yükü altında bırakacaktır. Türk milletinin varlığı olan kamu kuruluşlarının Varlık Fonu'na devri Osmanlı döneminde çöküşü hızlandıran Düyun-u Umumiye'ye dönüş demektir.

Bu durum, Cumhuriyetin kuruluş değerlerinin ne kadar uzaklaşılırsa batağa saplanmanın da o kadar hızlandığının bir göstergesidir. Milletimiz kamu varlıklarının eritilmesine sessiz kalmamalıdır. Siyasi iktidarı bu yanlış karardan acilen geri dönmeye çağırıyoruz."