ŞEHİTLİK KAVRAMI TANITILDI

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uhdesinde yürütülen değerler eğitimi çalışması kapsamında bu ayın değeri olan "Vatan Sevgisi" Akşemsettin İlkokulu'nda yapılan çeşitli etkinliklerle öğrencilere kazandırılmaya çalışıldı. Etkinlikler kapsamında öğrenciler öncelikle "İnegöl Garnizon Şehitliği" ne götürülerek burada "Şehitlik" kavramı tanıtılmaya çalışıldı.

DUYGU YÜKLÜ ANLAR YAŞANDI

1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi! 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi!

Ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'na bir ziyaret yapıldı. Ziyarette yetkililer öğrencilere vatan savunmasının ne olduğunu ve neler yapılması gerektiği konusunda sunum yaptılar. Öğrencilerde hazırlamış oldukları şiir ve mektupları okudular. Etkinlik esnasında duygu yüklü anlar yaşandı. Emniyet Müdürlüğünden gelen polislerde okulda 'Vatan Sevgisi' konusunda sunum yaptılar. Bu sunumda Türk Milleti'nin bağımsızlığına düşkün bir millet olduğunu bunu tarihte her zaman ve en son olarak da 15 Temmuzda dost düşman herkese gösterdiğini belirttiler.

ÇANAKKALE ANITLARI MİNYATÜRLERİ

Okul içi etkinlikler olarak Çanakkale Savaşını somutlaştırmak amacıyla 'Nusret Mayın Gemisi, Çanakkale Anıtları ve cephenin' minyatürleri yaptırıldı ve sergilendi. "Çanakkale Yiğitleri" adlı darama etkinliği tüm sınıflarda oynanarak öğrencilere vatan sevgisi konusunda mesajlar verildi. Bayrak konulu şiir yarışması düzenlendi. Başarılı olanlar ödüllendirildi. Velilerimize yönelik "Çocuğumuza vatan sevgisi nasıl kazandırılır?" konulu bir kompozisyon yarışması düzenlenerek dereceye girenlere belge verildi.

VATAN SEVGİSİ İLE YETİŞTİRELİM

Okul-Aile Birliği Başkanı Habibe Bali bu çalışmalardan çok memnun olduklarını ve çocuklarının vatan sevgisi ile yetişmelerini istediklerini söyledi. Koordinatör öğretmen Özlem Temizbaş da çalışmalarda istenen amaca ulaştıklarını belirtti. Okul Müdürü Ahmet Demir ise bu etkinliklerde emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür ettiğini yaşadığımız bu zamanda öğrencilere her şeyden önce vatan sevgisini kazandırmamız gerektiğini söyledi.