Dingo'nun Ahırı Deyiminin İlginç Hikayesi Dingo'nun Ahırı Deyiminin İlginç Hikayesi

Geceye Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, eski milletvekili Sedat Kızılcıklı, siyasiler ve çok sayıda davetli katıldı.
SAVAŞ VE TERÖRÜN GÖLGESİNDE
Gecede konuşan Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah: "Ülkemizdeki ve coğrafyamızdaki savaşların ve terörün gölgesinde bir Vefa gecesi yapıyoruz. Takdir edersiniz ki programın formatında biraz değişiklik yapmak zorunda kaldık. Cem Taşkıner ve ekibi o güzel nağmeleriyle bu akşam olamayacaklar. Bu güzel ülkemizin kuruluşundan günümüze kadar vatan, namus, bayrak ve din uğrunda ölen bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Yaralılara ve gazilere de Allahtan şifalar diliyorum" dedi.
İYİ Kİ VARSINIZ
Cerrah; "Vefa gecesine katkılarından dolayı başta belediye başkanımız Alinur Aktaş'a teşekkür ediyorum. Turhan Şahin, Orhan Erdoğan, Volkan Derman ve Turan Güvercin başta olmak üzere Kent Konseyinin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Geceyle özdeşleşen sunucumuz Ahmet Bayhan'a, değerli protokol üyelerine, kıymetli katılımcılara ve uzaktan yakından gelen siz değerli misafirlere şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.
80 KİŞİYE VEFA ÖDÜLÜ
İnegöl'ün değerlerine ve İnegöl'e değer katanlara Vefa gecesinin bu yıl üçüncüsünü yaptıklarını aktaran Cerrah; "Daha önce iki programda toplam 33 kişiye plaket vermiştik. Bu akşam da altısı İnegöl'de yaşayan, dokuzu şehir dışından gelen toplam on beş kişiye plaket vereceğiz. Önce şunu belirtmek isterim ki, bu onura layık yüzlerce insanımız var. Biz beş yıllık görevimiz boyunca toplam 80 civarında insanımızı bu gecede ağırlayıp Vefa ödülü vereceğiz. Bu geleneğin uzun yıllar devam edeceğini umuyorum" diye konuştu.
İNEGÖL ANSİKLOPEDİSİ
"Ayrıca bu kürsüden hepimizi ilgilendiren bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum" diyen Cerrah, şöyle devam etti: "Çok yakın zamanda, 1870'ten bu güne kadar İnegöl'e hizmet etmiş veya İnegöl'ü dışarıda temsil etmiş yaklaşık 1200 kişiyi içeren bir İnegöl Ansiklopedisi hazırlıyoruz. Bu kıymetli eser hem İnegöl'ün güzel bir arşivi olacak hem de tarihimizdeki önemli şahısları tanıma imkanımız olacak. Belediye başkanımızın da katkısıyla önümüzdeki aylarda bu kıymetli eser basılmış olacak. Bu projenin mimarı olan Kent Konseyi Tarih Turizm Ç.G Başkanımız Turhan Şahin'e huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum"
NUMAN KARTAL ARAMIZDA YOK
"Birazdan bu kürsüye birbirinden kıymetli insanlar çıkacak ve bizlere duygularını anlatacaklar. Bir kısmıyla hüzünlenip bir kısmıyla da güleceğiz. Belki otuz yıl sonra ilk defa görüştüğümüz dostlarla karşılaşacağız. Anılar canlanacak ve biraz da gözler nemlenecek. Hatırlanmış olmanın hazzını yaşayacaksınız. Unutmamak lazım ki hatırlanmak için hatırlamak gerekiyor. Sevilmek için de sevmek gerekiyor. Bir önceki Vefa programında ödül verdiğimiz Numan Kartal hocamız şimdi aramızda yok. Gelecek yıl kim ya da kimlerin olmayacağını da bilmiyoruz. Monteine nin O güzel sözünü bir kez daha hatırlamak gerekiyor: öldüğümde toprağımı öpeceğine yaşıyorum gel alnımdan öp. İnsanlar, sadece öldüğünde değil, yaşarken de sevilmeli ve kıymet verilmeli. öyle değil mi?"
VEFA, DEĞER VERMEKTİR
"Vefa, hatırlamaktır, özlemdir, sevgidir ve değer vermektir. İnsan, önce anne ve babasına vefalı olmalı. İnsan, atalarına ve tarihine vefalı olmalı. İnsan, öğretmenlerine, komşularına vefalı olmalı. İnsan, yaşadığı kente ve topraklarına vefalı olmalı. İnsan, ormana, ağaca, hayvana ve çevreye vefalı olmalı. İnsan, güvenliğini ve emniyetini sağlayanlara vefalı olmalı. İnsan, kaleme ve kitaba vefalı olmalı. Ve nihayet insan, kendisini yoktan var edene ve tüm kainatı hizmetine sunan yaratıcıya, Allah a vefalı olmalı... Önümüzdeki yıl 4.Vefa Programında buluşmak dileğiyle Allah a emanet olun"
VEFA ÖZEL BİR DUYGU
Gecede konuşan Alinur Aktaş da; "Vefanın sadece bir semt adı yada boza markası olmadığını bu program bize çok güzel gösteriyor. Vefa herkesin taşıması gereken özel bir duygu. Dönem dönem bu programla ilgili beni eleştirenler, ya da farklı yorumlayanlar oluyor. Buradaki isimleri ben belirlemiyorum. Özel bir çalışmanın ürünü olarak ortaya konuyor. Hatta yemekte görüştüm aramıza katılan ve bu gece vefa ödülü vereceğimiz isimlerle. Bazılarının sadece ismini duymuştum, bazılarını hiç tanımıyordum. Kent Konseyi olaylara farklı bir bakış açısı ortaya koyuyor. Bu isimleri araştırıyor, buluyor ve bizlerle buluşturuyor" diye konuştu.
ÖZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR
"Kent Konseyimiz çok özel çalışmalara imza atıyor" diyen Aktaş, şöyle devam etti: "Bunlardan biri de Vefa Gecesi. Hepimizin bu şehirle ilgili anıları var. Bazılarımız ömrünün tamamını burada geçirdi. Bazıları ise belli bir dönemden sonra ayrılmak zorunda kaldı. Farklı görevlerde olup İnegöl'e katkı ve değer sunmuş isimler bu akşam bir arada. Ben açıkçası onları tanıyınca, görünce, başarıl hikayelerini dinleyince heyecanlanıyorum"
İŞTE İNEGÖL'ÜN ÖZEL İSİMLERİ
Konuşmaların ardından İnegöllü isimler sahneye davet edildi ve plaket takdim edildi. Geceye katılan isimler şöyle: Edebiyatçı öğretmen Recep Helvacı, Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Peynirci, eski futbolcu ve eğitimci Selahattin Fazlıoğlu, eski gazeteci Ali Dursun Cinkarataş, iş kadını Ulviye Yahya, hayırsever işadamı ve eski İnegölspor yöneticisi Ali Metin Çelik, İnegölspor eski başkanları Varol Sarılar ve Hasan Bilge, Aşatırmacı Yazar İlahiyatçı Fuat Günel, İlahiyatçı akademisyen Necla Yasdıman, akademisyenler Prof.Dr. İrfan Kızılcıklı ve Prof.Dr. Zafer Demir, eski futbolcu Abdülfettah Dindar, Eczacıbaşı Genel Müdürü (CEO) Mustafa Sait Basmacı