KANSEROJEN MADDE İÇERİYOR

2017-2018 yeni eğitim-öğretim yılı 18 Eylül Pazartesi günü okullarda çalınacak ilk zille birlikte açılacak. Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi öğrenci velileri de çocuklarının okul malzemelerini tamamlamak için kırtasiye alışverişlerine hız verirken, kalemden, boyaya, defterden çantaya kadar birçok okul malzemesinin kanserojen madde taşıma olasılığı velileri alışveriş yaparken tedirgin ediyor.


KIRTASİYELERDEN ALIN

Çocukların sağlığını tehlikeye atmamak için öğrenci velilerine uyarılarda bulunan kırtasiyecilere göre ise bu tedirginliği ortadan kaldırmanın en önemli yolu okul malzemelerini, denetimleri sık yapılan ve yılın 360 günü bu işi profesyonel olarak yapan kırtasiyecilerden almaktan geçiyor.


VELİLER İTİBAR ETMEYİN

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi velilere, kırtasiye alışverişleri konusunda uyarılarda bulunan Arifan Kitap & Kırtasiye sahiplerinden Levent Aslan özellikle okulların açılmasına kısa bir zaman kala bazı kırtasiye malzemeleri üretiminin merdiven altı kalitesiz ve sağlıksız koşullarda yapıldığını, bu ürünlere velilerin itibar etmemesi gerektiğini ifade etti.





ÇOCUĞUMUZUN SAĞLIĞINI TEHDİT ETMEYELİM

Velilerin kırtasiye malzemelerinde markasız ürün tercih etmemesi gerektiğini kaydeden isteyen Aslan; "Kırtasiye malzemelerinde parlak, rengarenk ve süslenerek yapılan ürünlerin dış görüntüsüne kanılmamasını gerekir. Kalitesiz, merdiven altında nerede üretilmediğini bilmediğimiz ürünlerin birçoğunun kanserojen etkisi olabilir. Çocuklarımızda sağlık sorunlarına veya cilt hastalıklarına sebep olabilir. Ayrıca kalitesiz olan ürünlerin kullanımı daha kısadır. Çünkü çabuk yıpranırlar ve deforme olurlar. çocuklarımızın sağlığını tehdit etmeyelim" diye konuştu.





FİYATI BUNA GÖRE DÜŞÜNÜN

Aslan, kırtasiye malzemelerinde bulunan azo boyar madde ve fitalatın yüksek oranda kanser riski taşıdığına değinerek: "Fiyatı fazla diye bir üründen kaçmak yerine, ürünü kullanırken uzun ömürlü ve sağlıklı bir ürün ise ekonomik bir kırtasiye alışverişi yapmış olduğunuzu bilerek, fiyatı buna göre düşünmeniz gerekir" şeklinde velilere uyarıda bulundu.

Eskişehir'deki o lise dünya birincisi oldu Eskişehir'deki o lise dünya birincisi oldu

AVM'LERDEKİ UCUZ ÜRÜNLERE DİKKAT

Levent Aslan, bugünlerde alışveriş merkezlerinde ve marketlerde ucuz kırtasiye malzeme satışlarının, kampanyaların başladığını belirterek; "Kırtasiye malzemesi sadece işin ehli olan kırtasiyecilerden alınır. Ancak artık alışveriş merkezlerinde de kırtasiye malzemeleri satılmaya başlandı. Unutmayalım ki alışveriş merkezlerindeki ucuz ve sağlıksız kırtasiye ürünleri de çocuklarımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Velilerimiz özellikle alacağı ürünün barkoduna dikkat etsin. Ürünün nerede üretildiğine, kim tarafından üretildiğine ve TSE damgasının olup olmadığını baksın. Çocuklara beslenme çantası, su matarası veya şişesi alırken mutlaka standartlarına uygun olup olmadığına bakılmalı" diye konuştu.

Levent Aslan, merdiven altı üretim diye adlandırdıkları sağlıksız kırtasiye ürünleri satanlara yönelik denetimlerin artırılmasını, bu tür malzemelerden şüphelenen velilerin ilgili makamlara başvurabileceklerini belirtti.