"AÇIKLAMA GEREĞİ DUYDUK"

Hakan Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Görüldüğü üzere İnegöl Eski Devlet Hastanesi alanına yapılması planlanan yeni Belediye Saray'ına ilişkin yerel kamuoyunda çok ciddi bir duyarlılık söz konusudur. Bu konu hakkında İnegöl'ün etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olarak görüşlerimizi açıklamanın gerekli olduğuna kanaat getirdik.

Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap Alanya Belediyesi’nin borç bakiyesi afişine MHP'den alacak kalemli afişle cevap

İDARİ BİNALARA İHTİYAÇ VAR

"Yerel hizmetlerin halkın sosyal yaşamına olan doğrudan etkisini açıklamaya gerek görmüyoruz. Elbette bu hizmetlerin yerine getirilebilmesi için modern teknolojiyle donatılmış idari binalara ve bu yapılarda farklı sosyal ihtiyaçlara cevap veren düzenlemelere ihtiyaç vardır. İnşa edilecek bu yapılar hiç şüphesiz uzun yıllar İnegöl halkına hizmet edecek ve gerek ekonomik, gerek sosyal gereksinimlerin giderilmesine katkı sunacaktır. "

ALTERNATİF MALİYET DİKKATE ALINMALI

Bu tür projelerde alternatif maliyetin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Hakan Özdemir:

"Ancak ekonomideki en temel kavramlardan biri olan "Alternatif Maliyet" olgusunu kent yönetiminde de göz ardı etmemek gerekir. Kısaca alternatif maliyet, herhangi bir ekonomik kaynağın kullanılarak elde edilmek istenen iktisadi ya da sosyal çıkarları seçtiğinizde hangi alternatif çıkarlardan vazgeçtiğinizi ifade eder."

Vazgeçtikleriniz kazandıklarınızdan daha yüksek bir değeri taşıyorsa kaynakları kullanma yetkisine sahip bir yönetici olarak doğru karar almamışsınız demektir. Bu durumda yapmanız gereken şey elinizdeki kaynağı doğru hedef için kullanıp tasarladığınız proje için farklı yöntem ve stratejileri izlemektir." Dedi.

"GELECEK NESİLLERE ZOR AÇIKLARIZ"

İnegöl Eski Devlet Hastanesi alanının alternatif maliyetinin çok yüksek olduğunu iddia eden Özdemir açıklamasında:

"İnegöl Eski Devlet Hastanesi alanı da İnegöl halkı için alternatif maliyeti çok yüksek bir değerdir. İnegöllülerin elinde kalan, sosyal alan olarak kullanılmaya müsait belki de son toprak parçasını betonlaşmaya kurban etmek gelecek nesillere açıklaması çok zor bir karar olacaktır. " ifadelerine yer verdi.

YAPILABİLECEK BİR ŞEY KALDI MI?

Özdemir Kent yöneticilerine seslenerek açıklamasını şu sözlerle bitirdi:

"Gelinen son noktada yapılabilecek bir şeyin kalıp kalmadığından emin olmamakla birlikte, bu açıklamayı hemşerilerimizin duyarlılığını bir sivil toplum kuruluşu olma sorumluluğuyla dile getirmek amacıyla yapma ihtiyacı hissettiğimizi ifade etmek isteriz. Umut ederiz ki kent yönetimi bu sese kulak verir ve projelerini toplumsal vicdanı zedelemeyecek bir alanda yapmak üzere fikirlerini çok geç olmadan değiştirir. Yanlış yapmayan insan yoktur. İnsanlık yanlışını kabul ve düzeltmekle olur. Saygılarımla..."