BASINLA TOPLANTI YAPTI

Orhan İnegöl Köftecisi'nde düzenlenen kahvaltıya Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'in yanı sıra Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

2002 YILINDAN BERİ ÇALIŞIYOR

Kahvaltı sonrası Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel yaptığı açıklamada;

"2002 yılından itibaren tarafıma tevdi edilen tüm görevleri bu partinin bir neferi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın samimi ve fedakar davasının bir gönüllüsü olarak yerine getirdim. Hiçbir beklenti içinde olmadan, görev istenmez verilir kaidesine bağlı kalarak her vazifeyi yerine getirdik."

"Ülkemiz demokrasi ve istikrarlı siyaset ile 2002 yılında AK Parti vesilesiyle tanıştı. Ülkemizin her yerinde başta Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu partiyi kuran ve o dönemden bu yana bu partinin neferleri olarak adalet ve kalkınmayı, istikrar ve güven ortamını tesis etmek isteyen AK kadrolar, aradan geçen 16 yılda türlü badireler atlattı."

BAŞÖRTÜSÜ SORUNU YAŞADI

"Benim de mağduru olduğum başta başörtüsü sorunu olmak üzere temel birçok sıkıntıyı çözerek milletimizin teveccühüne mazhar olmuş, girdiği her seçimde zaferlerine yeni başarılar ekleyerek çıkmıştır."

"AK Parti'nin bürokrasiyi azaltma, güçlü devlet, güçlü yönetim ve mutlak demokrasi gayesi ile ortaya koyduğu çabanın meyvesi olan Başkanlık sistemi daha filizlendiği zamanlarda halkımızda büyük beklentiler oluşturmuş, bu hikayenin asıl mimari Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimindeki yeni sistemle yönetilen Türkiye'nin hayalini insanlarımız 24 Haziran seçimlerinde gerçeğe dönüştürmüştür."

BAŞARILI SEÇİM KAMPANYASI

"Hemen her adımında sırtını millete dayayan bir geleneğin temsilcisi olan partimizin 24 Haziran'daki seçim öncesinde İnegöl'de büyük bir ilgi ve alakanın olduğunu biliyorsunuz. Buna müteakip tarafımıza Genel Merkezimiz tarafından adaylık görevinin verilmesi ile beraber gerek diğer vekil adayı ve tüm aday adaylarımız, gerek teşkilatlarımız, ana kademeler, kadın ve gençlik kollarımız, ilçe yönetimlerimiz, mahalle temsilcilerinden sandık başlarında görev yapan müşahitlerimize kadar partimize ve liderimize yakışan, Bursa'mıza yakışan bir seçim kampanyasından alnımızın akıyla çıktık."

"Yeni sistemin kuruluşu itibariyle ülkemizi yepyeni aydınlık bir gelecek bekliyor. Daha çok üreten, daha çok çalışan ve daha fazla gayret sarf eden bir sistemin ilk adımı göreve getirilen kabinenin açıklanması ve Bakanlık teşkilatlarının yeniden dizayn edilmesi oldu. İnanıyorum ki, ilerleyen süreçte taşlar tam anlamıyla yerine oturduğunda millet iradesine tahakküm koymayan, 5 yıllığına performansına ve icraatlarına bakılan, kucaklayıcı, bütünleştirici bir yönetim anlayışı ile tanışmış olacağız ve en önemlisi bir Türkiye klasiği haline gelmiş hantal bürokratik yapı tarihe karışacak."

"Seçim bölgelerimizi temsilen yemin töreni sonrasında Bursa'mızı ve seçim bölgemiz İnegöl'ü daha üst seviyelere çıkaracak çalışmalar için vekil arkadaşlarımızla beraber istişarelerde bulunduk. Bursa, parlamentoda AK Parti dönemlerinde kimliğine yakışır bir kararlılık ve güçlü kadrolarla temsil edilmiştir. Bu dönemde de bu temsiliyetin fazlasıyla gerçekleşeceğine inancımız tamdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ihtisas komisyonlarıyla daha güçlü bir temsiliyet oluşturmak amacıyla görev aldık."

SAĞLIK, AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONUNDA GÖREVLİ

"Vekil arkadaşlarımızla beraber görev aldığımız 10 ayrı komisyonda hem ülke siyaseti hem de bölgesel sorunlar ve yerel sıkıntıların daha hızlı iletilmesi, tartışılması ve çözüme kavuşturulması noktasında gayret göstereceğiz. Şahsımın bizzat gönüllü olarak tercih ettiği ve nihayetinde görev aldığım Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler komisyonunda sadece Bursa Milletvekili olarak değil aynı zamanda bir hukukçu olarak görev yapacağım."

"Yine bir anne olarak toplumun en önemli kesimini oluşturan aile mekanizmasının yasal güvence ve özel bir komisyon marifetiyle korunması, sürdürülebilirlik kazanması adına yapılacak çalışmalara katılmak beni ayrıca mutlu etmiştir. Bizlerin en büyük teşekkürü, İnegöl için daha güzel işler yapmak, projeler üretmek, vatandaşlarımızın, iş dünyasının talep ve ihtiyaçlarına cevap vermek olduğunu biliyoruz."

"Bunun için de ekibimizi süratle kurduk, saha çalışmalarımızı şimdiden başlattık. Göreve gelen yeni kabine üyesi bakanlarımızın bir kısmını Bursa vekillerimizle tebrik etmek amacıyla ziyaret ediyoruz. Sağlık komisyonunda olmamız hasebiyle, en önemli önceliğimizin sağlık alanında yaşanan bir takım eksik veya yetersiz alanları, fiziki veya personel noktasındaki ihtiyaçları belirlemek ve bunları aktarmak olduğunu belirtmek isterim."

"Kanun teklifimizde yer alan ve bizim de ilgi duyduğumuz alanlardan biri olan sağlık turizmi için hem Bursa hem de İnegöl'de ciddi çalışmalar yapmak istiyoruz. Çünkü sağlık turizmi, Türkiye'nin turizm vizyonunda yeni yer etmeye başlayan ve ilerde adını sıkça duyacağımız bir alan olacak. Bizler yapacağımız çalışma ve projelerle bu alanı doldurmak ve söz sahibi olmak için de adımlar atmak istiyoruz."

KURULAN EKİP ÇALIŞIYOR

"Mobilya sektörünün merkezi konumunda bulunan İnegöl'de sektörün sorun ve çözüm önerilerini masaya yatırarak eksikleri kapatmak, ihtiyaç duyulan çalışmaları yapmak istiyoruz. Tüm kesimleri daha rahat dinleyeceğimiz, paylaşımcı ve iş birliği içinde olacağımız bir komisyonu kurmak için ekibim çalışıyor."

"Bu çalışma tamamlandığında daha önce farklı versiyonları hayata geçirilen bir fikir ve istişare birliği kurarak, tüm sektör ve alanları tek çatı altında bir araya getirmek kısa ve orta vadede sorunları tespit etmek, çözüm önerilini daha hızlı hayata geçirmek için bir oluşum meydana gelecek. Kabına sığmayan İnegöl için kolları sıvadık, bismillah diyerek yola çıktık. Bizlere desteklerini esirgemeyen herkese buradan ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Ben de ilk göreve başladığımda basın mensuplarımızla istişarelerde bulunmuştum. Şehre değer katan, yaptığımız icraatları en doğru şekilde anlatabilmenin yolu buradan geçiyor. Her zaman önemsediğimiz gibi bugün de Milletvekilimiz atlamamış. Katkı ve destekte bulunanlara teşekkür ederim."

"Yanlışlarımız olabilir, aldığımız kararlar bazen isabetli olmayabilir, bunları yazabilirsiniz, hiçbir eksiklik yok. Yapıcı olması durumunda kendimize dersler çıkarabiliriz. Beraberinde öneriler de olursa mutluluk duyarız" dedi.

Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor