2014 yılı Mayıs ayında Suriye'deki iç savaştan kaçarak İnegöl'e yerleşen Abdu Yusuf ve Menara Şevki çifti'nin bebekleri Medine, 2015 yılı Temmuz ayında İnegöl Devlet Hastanesinde dünyaya geldi. Ancak Medine bebeğin İnegöl Devlet Hastanesinde yapılan tetkikleri sonucunda beyninin sol tarafının gelişmediği ortaya çıktı.

Daha sonra Bursa Dörtçelik Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen küçük Medine, 40 gün boyunca burada tedavi gördü. Ancak ailenin maddi imkanları tedavinin devam etmesine imkan elvermedi. 40 günlük tedavi sürecinin ardından baba Abdu Yusuf, kızı Medine'yi tedavisi tamamlanmadan kendi isteği ile hastaneden taburcu etmek zorunda kaldı.

Çaresiz kalan ailenin yardım çağrısı üzerine İnegöl Belediyesi harekete geçti. Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Türkmen aileyi evlerinde ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi ve Medine bebeğin tedavisine yeniden başlanması için gerekli girişimleri başlattı.

Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra... Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra...

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, "7 kişilik ailemiz İnegöl'e geldikten 1 ay sonra 2014 Haziran ayında Belediyemizin Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezi tarafından kendilerine gerekli yardımlar başlatıldı. Çiftimizin 2015 yılı Temmuz ayında İnegöl Devlet Hastanesinde bir bebekleri dünyaya gelmiş. Medine ismi verilen bebeğimiz dünyaya geldikten sonra burada yapılan tetkiklerde beyninin bir bölümünün çalışmadığı tespit edilmiş. Rahatsızlık fark edilince hemen Bursa Dörtçelik Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiş."

"Bursa'da 40 gün boyunca hastanede tedavisi devam eden Medine'nin rahatsızlığından ve ailenin durumundan bilgimiz yoktu. Ailenin her gün Bursa'ya gidip gelmesi gerektiğinden bu masrafların altından kalkamayan baba kızını kendi isteği ile taburcu etmiş ve tedavi yarım kalmış. 1 yaşındaki Medine şuanda vücudunu hareket ettiremiyor. Tedavisinin devam etmesi için biz de gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.

İnegöl Belediyesi olarak Medine bebeğin yarım kalan tedavisinin devam etmesi için hemen harekete geçtiklerini ifade eden Şahin, "Durumdan haberdar olan Belediye Başkanımız kendisi şehir dışında olduğundan hemen beni yönlendirdi. Ailemizle irtibata geçtik. Keşke daha önce haberimiz olsaydı. Şimdi ailemizle görüşüp gerekli bilgileri aldık. Medine bebeğin tedavisine yeniden başlanması için Bursa'da bir nöroloji uzmanımızla irtibata geçtik. Tedavinin biran önce başlayıp küçük Medine'nin sağlığına kavuştuğunu görmek en büyük arzumuz" diye konuştu.