Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Halim Yiğit'in sosyal medyada paylaştığı Kaymakam Şükrü Görücü tarafından alındığını iddia ettiği radikal kararlarda İnegöl'de tavuk alma eğlencesi için gece 12'den sonra yasak getirildi.

Alınan karar Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah tarafından da olumlu karşılanırken konu hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban alınan kararın yeni olmadığını Kaymakam Şükrü Görücü'nün sadece muhtarlara kuralı hatırlattığını ifade etti.

Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı Sırrı Süreyya Önder Meclis’te rahatsızlandı

O toplantıda kendisinin de olduğunu ifade eden Alper Taban "Sayın kaymakamımız muhtarlarımızla bir araya geldiği toplantıda şehrin mülkü amiri olarak gürültü olan kuralları kaideleri muhtarlarımızla paylaştı. Aslında bu gündem de bir yasaklama gibi düşünülüyor ama kaymakamımızın kesinlikle adetlerimizle geleneklerimize karşı vermiş olduğu aksi yönde bir beyanat yok ben buna şahidim. Çünkü orada sadece düğünlerde biliyorsunuz alkol ve silah kullanımının bunların doğru olmadığı yönünde ve bunlarla alakalı gürültü olduğunu muhtarlarımızın bu konu ile alakalı bir rolü ve görevlerinin ne olduğunu hatırlattı. Bugün yürürlükte olan kurallara göre de tavuk alma geleneğini yapabiliriz lakin gece 12'ye kadar. Bu aslında yeni devreye alınmış kural değil. Ben Kent Konseyi Başkanımızın açıklamasını açıkçası dinlemedim. Ama dediğim gibi bir yasaklama söz konusu değil aksine toplumun huzuru için vatandaşlarımızın rahatsızlık yaşamaması için takdir ederseniz ki ertesi gün işe gidecek olabilir hasta olan olabilir ya da gürültüden dolayı rahatsızlık duyabilecekler olabilir. Tabi ki güzel bir adet ama bu adeti zaman sınırları içerisinde devletimizin ortaya koyduğu kurallar dahilinde yapmamız daha doğru olacaktır. Bununla alakalı yanlış anlaşılma var ise ben orada olduğum için konuyu net olarak bildiğim için ifadeler açıklamalar aynen bu şekilde oldu. Yeni bir yasaklama yok zaten bunla alakalı kurallar vardı bu kuralları muhtarlarımıza hatırlattı." dedi