1988 İnegöl doğumluyum. Endüstri Mühendisliğini bitirdikten sonra yüksek lisansımı da MBA üzerine yaptım. Ailemizin firmasında çalışmak üzere İnegöl'e geldim. 5 senedir sektörün içindeyim.

3.kuşağım. İlk kuşak kereste ve orman ürünlerini satarken; talep doğrultusunda sektör plaka, sunta, MDF satışlarına yönelmiştir. Biz de işlerimizi bu doğrultuda sektörü bu noktaya çektik. Dedem, babam ve şimdi de ben bu yolda ilerliyorum.

Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor! Bursa'nın O İlçe Belediyesi, Maaşları Ödemekte Zorlanıyor!

2000 YILINDA KURUMSALLAŞMA

Genel Müdür Burak Şimşek, firmalarıyla alakalı olarak:

"Baleno Orman Ürünleri, çeyrek asırdır kerestecilikle uğraşan ailemizin 2000 yılında kurumsallaşarak Baleno Orman Ürünleri firması kurmasıyla aktif hale gelmiştir.

2000 yılından beri çeşitli mobilya tedarikçi firmalarının bayiliklerini yapmaktayız. Bayiliklerin yanı sıra yarı üretimli hammaddeler de satmaktayız; arkalıklar gibi... Sunta, MDF, tutkal, PVC, ahşap profil satmaktayız.

Çeşitli bayiliklerimiz var. Kastamonu Entegre İnegöl ana bayisiyiz. Sar profil bayisiyiz. Venni Akriliğimiz var. Çamsan MDF, Yıldız Sunta MDF'miz var. Bunlar bayiliklerimiz" bilgisini paylaştı.

ARKALIK ÜRETİMİ

Üretimle ilgili de bilgiler veren Şimşek;

"Firmamız bünyesinde yarı mamul olarak ürettiğimiz ürünlerden de bahsedecek olursak 2 bin m2'de yaptığımız bir üretimimiz var.

Burada aldığımız suntayı üzerine Almanya'dan ithal ettiğimiz finish folyo kağıtlarını basarak arkalık üretimimiz var. Genellikle bu arkalıklar dolapların arkalarına veya yatakların altına kullanılıyor. İstedikleri renklerde, ebatlarda müşterilerimize sunuyoruz"

EBATLAMA, BANTLAMA VE DELİK DELME HATTI

"Ebatlama, bantlama ve delik delme hattımız var. İsterlerse müşterilerimiz bizden aldıkları ürünleri ebatlayabilir, kenar bantlayabilir ve delik delebiliriz. Paketlenmiş hazır hale getirebiliriz.

İki adet depomuz var. Kastamonu Entegre ürünleri yoğunlukta olmak üzere müşterimize hızlı şekilde cevap vermekteyiz" ifadelerini kullandı.

MERMER DESENLİ ÜRÜNLER

"Kastamonu Entegre 60 renkle iddialı şekilde Reflection serisiyle sektöre girdi" diyen Burak Şimşek, şöyle devam etti:

"Bunların bir çoğu üretimde. Dünyanın önde gelen renk firmalarıyla çalışıyor. İnegöl'e çok önem veriyorlar. Bir çok moda renk İnegöl'den yayılıyor. Ciddi bir yatırım yaparak mermer desenli Stone yüzeyi dediğimiz ürünler de çıkardı.

Dokusu mermerle birebir aynı olan 4 farklı renkle girdiler sektöre. Mobilyacılarımız bunu kenarlarına ahşap çıta dönerek mermerle birebir aynısını yapabilirler. Trend bu noktada ilerliyor. Bu da birlikte gittiğimiz İtalya Fuarından alıntılardır. Orada da mermer desenli ürünler vardı"

TASARIM OFİSİ

Tasarım ofisiyle ilgili de bilgiler veren Burak Şimşek;

"Biz 3 yıl önce hiçbir tedarikçinin yapmadığı tasarım ofisi desteğini müşterilerimize sunduk. Bu işin mutfağından gelmiş, mobilya tasarımcısı bulduk. Artık mobilyacılar tasarımcılarla çalışıyor. Biz de kendi müşterimize destek olmak amacıyla Kastamonu Entegre'nin de desteğiyle bunu hayata geçirdik.

Bununla alakalı müşterilerimiz isterlerse takımlarında ücretsiz revizyon, renk değişimi yapabiliyoruz. İnegöl'de ilk kez bu hizmeti biz verdik. Sıfırdan takım çizdirmek isterlerse de yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

İTALYA FUARINA GÖTÜRDÜK

Şimşek; "Çeşitli etkinliklerimiz de oluyor. Bu yıl müşterilerimizi Kastamonu Entegre'nin de desteğiyle dünyanın sayılı fuarlarından I SALONI İtalya Mobilya Fuarına götürdük.

İftar organizasyonlarımız oluyor her yıl. Bu yıl da gerçekleştirdik" diyerek etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu.

UZUN VADE BÜYÜK DERT

Sektörün uzun vadelerle başının dertte olduğuna da vurgu yapan Şimşek, şöyle devam etti: "Sektörümüz vadeli satışların fazlasıyla olduğu bir sektör. Nakit dönüşünün az olduğunu söyleyebilirim.

Önce fabrikadan başlayan, sonra bize, mobilyacı ve mağazacıya gelen bir süreç. Mağazacı uzun vadeli evrak verince biz bunu fabrikaya veremiyoruz. Mobilyacı ve bizim bunu sübvanse etmemiz gerekiyor. En büyük sıkıntı vadelerin uzun olması. Vade uzun olunca riskler de çok artıyor"