İnegöl'deki sağlık hizmetleri, yıkılan Huzurevi binasının yerinde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yaşam Merkezi projesi ile tek çatı altında toplanacak.

Yaşam Merkezi'nin içinde; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Obezite Birimi, Sigarayı Bıraktırma Polikliniği, Anne ve Çocuk Sağlığı Hizmet Birimi, Verem-Savaş Birimi, Ergen Çocuk Merkezi Aile Sağlığı Merkezleri gibi birimler yer alacak.

TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ DE TAŞINACAK

2018 yılı sonuna doğru tamamlanıp hizmete açılması hedeflenen merkeze ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi de taşınacak.

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan,

"Her ilçede yan yana iki bina yapılacak. Bu binalardan dikey yani yüksek olanı İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak idari hizmet verirken, yatay bina ise Yaşam Merkezi olarak şifa dağıtacak. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Orhaneli'nde proje ihaleleri yapıldı."

BİR ÇEŞİT SAĞLIK KAMPUSU

Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat

"Merkezdeki en büyük ilçe Osmangazi'de Çekirge Devlet Hastanesi'nin olduğu yere yapılacak. Yıldırım'da Ankara Yolu üzerindeki Yüksek İhtisas Hastanesi yeri değerlendirilecek. Nilüfer için de bir tercih yapacağız.

Gürsu, Yenişehir ve İznik'teyse yeni binalar yapıldı. Artık sağlık müdürlükleriyle hastaneler arasında kopukluk olmayacak. İlçelerde yan yana yapılacak ve bir çeşit sağlık kampusu oluşacak. Böylece sağlık hizmetleri işleyişi hızlanacak" diye konuştu.