PROTOKOL ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı için geldiği İnegöl'de protokol ziyaretlerinde bulundu.

"İNEGÖL'E 3. KEZ GELİYORUZ"

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ziyaret eden Olpak;

"Çok geniş bir aile olarak İnegöl'e geldik. MÜSİAD ve İTSO'nun etle tırnak gibi olması arzu ettiğimiz bir tablodur. MÜSİAD olarak tek çizgimiz var, bu ülke adına iyi şeyler yapan herkesle beraberiz. Ticaret ve Sanayi Odalarının da üyesiyiz. Şubelerimizin başarısını nasıl ölçeriz?

Bir şube bulunduğu yerde iş dünyası ile ilgili bir konu görüşüldüğünde MÜSİAD'ın görüşleri de olmalıdır diye algılanıyorsa o şube bizim için yeterince aktiftir, görevini yerine getirir. Yoksa üye rakamlarının çok da bir önemi yok. Amacımız ülkemizde bir miktar daha istihdamı, yatırımı artırmaya katkı sağlamaktır.

Gönüllü şekilde çalışıyoruz. Ocak'tan itibaren İnegöl'e 3. kez geliyoruz. Orada satın alma müdürleri endeksimizi açıklamıştık. Nisan ayı endeksi de çıktı. Nisan ayı endeksi Mart ayına göre 3,2 puan artmış. İş dünyası istikrar sever demiştik, 16 Nisan'dan 10 gün sonra yapılan bu ankette bile ekonomide olumlu gelişmelerin yaşandığını görüyoruz.

Bunun böyle devam etmesini temenni ediyoruz. Bugün ve yarın ülke gündemini değerlendireceğiz. Daha çok ne istiyoruz, işimizi daha ilerletebilmemiz adına neler talep etmemiz lazımı konuşacağız.

2019'a kadar işimize bakalım diye istiyoruz. Referandumun en önemli kazanımı 2019'dan sonra seçimlerin 5 yılda bir yapılacak olması ve biz bu 5'er yıllık süreçlerde işlerimize bakacağız. Bu bizim için çok büyük bir kazançtır. Desteklerinizden ötürü teşekkür ederiz." dedi.

DOĞRU BİR STRATEJİ

Resmi gazetede yayınlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulanmasına ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklikte 1.5 milyon dolar yatırım yapan yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesini değerlendiren Olpak,

"Herkes kendi ülkesine yatırım çekmek istiyor. Yabancı yatırımı çekmenin yollarından biri de vatandaşlık vermektir. Farklı Avrupa ülkelerinde bu çok daha az bir paraya veriliyor.

Biz çıtayı yüksekte tutuyoruz. Kararın doğru olduğunu düşünüyorum. 1,5 milyon dolar bu ülkeye yatırım yapan birisi bunu kalıcılık çerçevesinde değerlendirmek ister. Bunu gerçekleştirirsek arkası da gelir.

Yıllardır Kanada'nın uyguladığı rejimlere bakıldığında bunu uzun zamandır ifade ediyorduk. Doğru bir strateji. Elbette para dışında farklı kriterleri de olacaktır." diye konuştu.

ET VE TIRNAK GİBİYİZ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl ise;

"GİK'in İnegöl'de olması bizim için çok önemli. Bunu, İnegöl'ün gücünün bir göstergesi olarak görüyoruz. İnegöl MÜSİAD, MÜSİAD'ın en eski şubelerinden bir tanesi. Çok değerli arkadaşlarımız yer alıyor. MÜSİAD ile et ve tırnak gibiyiz. Hep el ele çalıştık, birbirimizi farklı görmedik. Üst kademelerimizde görev yapan arkadaşlarımız oldu. Bu birliktelik hala devam ediyor.

İnegöl MÜSİAD fevkalade iyi çalışıyor. Biz çok memnun ve mutluyuz. GİK'in İnegöl'de yapılması bizi onurlandırdı. Sizin görevi bırakacağınız haberini üzüntüyle karşıladık. Türkiye ekonomisine yaptığınız katkıları görüyoruz. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, 1890 yılında kurulmuş, İnegöl'ün 127 yıldır ekonomisine yön veren bir stk'dır. Bu da İnegöl'deki ekonomik ve ticari aktivitenin bir göstergesidir.

Birçok bölgede Ticaret ve Sanayi Odaları çok genç yaşlardadır. Biz bu konuda çok öndeyiz. Bu aktivite İnegöl ekonomisine de yansıyor. 1,2 milyar dolar ticaret hacmi olan, dış ticaret fazlası veren bir sanayi şehriyiz. Dış ticaret fazlası vermemiz onur meselemiz. Türkiye İnegöl gibi bir konuma gelirse dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girer, 2023 ve sonrası hedeflerine hızlı adımlarla ulaşır"

İNEGÖL'ÜN ÜNİVERSİTESİ OLMALI

"İnegöl insanı hızlı düşünen ve düşündüğünü çok hızlı bir şekilde hayata geçiren bir yapıda. Bunun altında yatan en önemli faktör İnegöl insanı İnegöl'ün menfaatlerinin konuşulduğu masada siyaseti bir kenara bırakır, o doğrultuda kümelenir ve birlikte hareket eder. Bu manada bugüne kadar çok fazla çalışma yapıldı ve bu çalışmalarda devletten yararlanılmadı, İnegöl'ün kendi potansiyelinden faydalanıldı.

3 tane OSB'si var ve mobilyada müthiş bir performansla Türkiye ekonomisinde elimizi taşın altına koyuyoruz. İnegöl bir modeldir ve bu model üniversitelerde öğretilmelidir. İnegöl'de böyle bir gerçek var. İnegöl hızlı sanayileşiyor, büyüyor, gelişiyor ve bu hızın getirdiği sorunlar da oluyor. Sorunların aşılması yönünde fevkalade güzel çalışmalar da oluyor.

Önümüzde en önemli proje olarak İnegöl Üniversitesini görüyoruz. Sanayileşmede belli bir yere geldik, istesek de istemesek de durduramayız, bu böyle devam edecek. İnegöl'ün sosyal ve kültürel yapısını da değiştirme gibi bir mecburiyetimiz var. Bunun için önümüzdeki en önemli proje İnegöl Üniversitesidir. Bunu hak ettik. AK Parti hükümetleri 2002'den bu tarafa il sayısını artırmayacağız dediler, biz il konusundaki iddialı söylemlerimizi alıp rafa koyduk.

Alanya, Bandırma'da üniversite kurulduktan sonra biz de bu yerleşim yerlerinden sonra üniversiteyi hak ettiğimizi düşünüyor, bu yolda çalışıyoruz. Üniversite kurulunca önümüzde çok fazla büyük proje kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

2 GÜNLÜK PROGRAM

Kaymakam Ali Akça'yı ziyaretinde ise MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak,

"Genel İdare Kurulu toplantısı kapsamında 2 günlük bir program için İnegöl'de bulunuyoruz. Türkiye ekonomisi ve İnegöl'de olduğumuz için İnegöl ile alakalı istişarelerimiz olacak. Toplantının İnegöl ve Türkiye'ye hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

MUTLULUK DUYDUK

Kaymakam Ali Akça ise Nail Olpak ve MÜSİAD yönetimine çalışmalarında başarılar dileyerek toplantının İnegöl'de olmasından dolayı mutluluk duyduklarını, İnegöl'ün ticari potansiyeli bakımından Türkiye'de birçok ilden önde olduğunu, ithalat ve ihracatta önemli yol kat edildiğini, dış ticaret fazlası vermesi ile Türkiye'de birçok ile örnek olduğunu ifade etti.