Kırsala yönelik yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Türkiye'nin çilek üretim deposu Kurşunlu Mahallesi'nde harabe halde bulunan eski hal binasını yıkarak yerine modern bir Ürün Toplama Merkezi yaptı. Sanayisiyle olduğu kadar tarım potansiyeliyle de öne çıkan İnegöl'de, Kurşunlu bölgesi için büyük önem taşıyan Ürün Toplama Merkezi, üreticinin ürünlerinin lojistiğini daha sağlıklı şekilde gerçekleştirmesi sağlayacak.

PROTKOLDEN YOĞUN İLGİ

Pazar günü 19.00'da gerçekleştirilen Kurşunlu Ürün Toplama Merkezi açılış törene; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, İl Jandarma Komutan Vekili Ercan Kaya, İnegöl Kaymakam Vekili Ziya Polat, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda kurum müdürü, siyasi parti yöneticileri, dernek ve STK Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, en önemli vaatlerinin insanı yaşatmak olduğunu belirterek; "Sevgili kardeşlerim gördüğünüz arkamdaki bu yapı, bu tesis esasen bizim İnegöl Belediye Başkanımızın imar ettiği, eskisine nazaran restore ettiği bir çalışma. Şunu ifade etmek lazım bizim kadrolarımız yola çıktığı zaman bir takım vaatlerde bulunurlar.

Bunların en temellerinden biri de insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibiydi.

Devlet ve milletin kaynaşması, huzur ve refahın artması en önemli yol haritalarından bazıları olur. Şükürler olsun ki birçok şeyi başarmanın huzur ve gururunu yaşıyoruz. Bu ülkenin insanları her şeyin en güzeline layık. Bu millet gerçekten bu ülkeyi kalkındırmak için donanıma ve yüreğe sahip" dedi.

BELEDİYECİLİK SADECE ÇÖP TOPLAMAK DEĞİLDİR

Belediyeciliğin sadece çöp toplamak, kaldırım yapmak olmadığına dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Belediyecilik esasen kaldırım taşı dizer, çöp toplar... Klasik belediyecilik olarak bunları gördük biz. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda ise belediyeciliğin, o ilçenin ya da şehrinin şehrül emini olan Belediye Başkanlarının çöp toplamakla mahir olmadığını, bütün yaşamları kolaylaştıracak hizmetlerin altına imza attığını görüyoruz."

" BURSAMIZIN PARLAYAN YILDIZI İNEGÖL"

İnegöl'den övgüyle bahseden Çavuşoğlu:

Sayın Cumhurbaşkanımızın esasen siyaseti Belediye Başkanlığıdır. 1993 yılına Ümraniye'de bir çöplük patlamıştı ve 12 kardeşimizin cesedine ulaşılamadı. Bu millet yıllarca hak ettiği hizmetleri göremedi. Kadrolarımızın tek hedefi bu milleti güldürmek ve rahat içinde yaşatmak oldu ve bunu sağlıyoruz. Bundan sonrada sağlayacağız.

İnegöl'ümüz de Bursa'mızın parlayan bir markası. Sadece Sanayi ve mobilyasıyla değil Kurşunlu'daki çilek yatağı ile İnegöl'ün yüzünü açan bir yer burası. Burada çileğin kilosu çiftçiden 5 liraya gidiyor şükürler olsun.

Belediye başkanımız dedi ki 2-3 dönüm çilek üreticisi bir fabrika içsinin 1 yılda kazandığı parayı kazanır. Sizi zenginleştirmek ve refah için ürün üretmeniz için her şeyi yapacağız. Günün ilerleyen saatlerinde ben bu ürün toplama merkezimizin sizlere ve halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

GÜZEL ŞEYLER OLACAK

Güzel şeyler olacak, Bursa'mızı için de Türkiye içinde. Bakmayın siz bu gün Türkiye'nin ayaklarına pranga vurmaya çalışanlara onların derdi Türkiye'nin uçuşa kalmak üzere olan ayaklarını bir an evvel yere indirmek. Başaramayacaklar. 15 Temmuz'da hain girişimde bu millet vatanı için milleti için kendisine öncü olan liderinin arkasından koşmaya devam edecek bu ülkeyi kalkındıracak. Mücadeleyi bırakmayacağız, birbirimize kenetleneceğiz, ufak tefek şeyleri görmezden geleceğiz. Düşmanı ve dostu bileceğiz ve başaracağız." Diye konuştu.

DUR DURAK BİLMEDEN ÇALIŞMAYA, ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde, Belediye Başkanı Alinur Aktaş kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. 2014 yılında başlayan Büyükşehir süreciyle birlikte kırsal kalkınmaya dev dokunuşlar yapıldığını belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş,

"İnegöl Belediyesi olarak özellik Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 2014'ten itibaren İnegöl tarımına katkı sağlayacak çok önemli çalışmalara hep beraber imza attık. Göreve geldiğimiz ilk günden beri bu millete hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın teveccühüne karşılık, onlara hizmetle götürmeye, her cadde ve sokağa dokumaya çalışıyoruz.

Allaha hamdolsun bunun karşılığını da İnegöl'den alıyoruz. Bizler, göreve geldiğimiz ilk günden beri iradenin gerçek sahibi olan milletimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızın bizlere göstermiş olduğu teveccühü hiçbir zaman boşa çıkarmadan onlara layık olabilmek için var gücümüzle gönülden bağlı olduğumuz İnegöl'ümüzün sokağında, caddesinde, mahallesinde ve kırsalında dur durak bilmeden çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz" dedi.

VİZYON PROJELER AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

13 yıl boyunca tek düşüncelerinin İnegöl olduğunu vurgulayarak konuşmasını sürdüren Aktaş,

"13 yıl boyunca vaat, gerilim, bahane, mazeret değil; bütün İnegöl halkına ulaşan ve İnegöl'ün her metrekaresini kapsayan somut hizmetler, gözle görülür eserler, milletin derdine çare olacak çözümler ürettik. 'Günü Kurtarmak Değil Geleceği Tasarlamak' anlayışla çıktığımız bu yolda, dur durak demeden çalışmaya devam ediyoruz. Belediyecilikte ustalık dönemimiz olması hasebiyle şehrimize yakışacak, kent dokusuna farklı boyut kazandıracak vizyon projelerimizi bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu anlayışla; Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezimiz, Doğal Yaşam Çiftliğimiz, otopark sorununa çözüm olacak olan eski Belediye Başkanımız Mehmet Çıracı'nın adını taşıyacak katlı otoparkımız, Akhisar Mahallemizde hayat bulacak Kapalı Semt Pazaryeri, Alternatif doğa sporlarının merkezi konumundaki DOSTUM'a yeni bir heyecan katacak Kamp Eğitim Merkezi, Bugünün Yarını; Yarının Umudu olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayacak Ayçiçeği Masal Köyü Parkı projelerimizin açılışlarını bir bir yapmaya hazırlanıyoruz. Bunları yaparken hem belediyemizin hem de Bursa Büyükşehir Belediyesinin gücünün sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz. İnegöl için ne yapsak az" diye konuştu.

İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu İnegöl Belediyesinde Yeni Başkan Yardımcıları Belli Oldu

KIRSALDA DA TÜM DİNAMİKLERİMİZLE VARIZ

Kırsalla ilgili yapılan bir programda olduklarını hatırlatarak bu alanda yapılan projelerden de söz eden Aktaş, şöyle konuştu:

"İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda şehir merkezinde her alanda hizmetleri bir bir yerine getirdiğimiz gibi, Büyükşehir Yasasından sonra artık kırsalda da tüm dinamiklerimizle varız. Belediye olarak 'Kırsal Kalkınmaya Tam Destek' parolasıyla başlattığımız hizmet seferberliği ile kırsalda tüm dinamiklerimizle vatandaşlarımızın yanındayız. Bizler, hizmetlerin daha koordineli ve sistemli bir şekilde olması için kurduğumuz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzle kırsala verdiğimiz önem ve desteği her geçen gün daha da arttırarak devam ettiriyoruz. 2014 yılında Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzü oluşturduk. Alt yapıdan üst yapıya, kırsal mahalle camilerimize, çocuk parklarımıza ve 91 kırsal mahallemizde önemli çalışmalara imza attık. İnegöl bir ticaret şehri olduğu kadar aynı zamanda iyi bir tarım şehridir. Bunu pratiğe dökmek ve alt yapıyı güçlendirmek gerekiyor. Tarımla ilgili hedeflerimiz doğrultusunda çok önemli bir Tarım Çalıştayı geliştirdik.

Çitli, Turgutalp ve Akbaşlar Mahallemizde erken uyarı sistemi oluşturduk. İnegöl Tarım Fuarı da bu gelişmelere ciddi şeyler kattı. Bununla ilgili kooperatif ve odalar ile istişare ediyor ve yapılması gereken projeleri hayata geçiriyoruz. Çiftçimizi yurt içi ve yurt dışında tarım fuarlarına götürüyoruz. Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Yönetim Birliği Başkanı İnegöllü Selahattin Külcü kardeşimizin olması da İnegöl olarak ayrıcalığımızı ortaya koyuyor. İnegöl'de merkezde ne varsa kırsalda da o var. Bunları yaparken ilçe belediyesinin gücünü kullandığımız gibi Bursa Büyükşehir Belediyesinin de gücünü kullanıyoruz. 2 gün önce de yine Akıncılar Mahallemizde bir başka Ürün Toplama Merkezimizi hizmete açtık."

ÇİLEĞİN COĞRAFİ İŞARET ALMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başkan Aktaş, Kurşunlu Ürün Toplama Merkezi'nin bölgenin Türkiye'nin çilek üretim deposu konumunda olması nedeniyle çilek üretimi açısından da önem arz ettiğine dikkat çekti. Bu özelliğiyle bölgenin çilek üretimine ilişkin de bilgiler veren Aktaş, "Burası Kurşunlu olduğu ve özellikle çilek önemli olduğu için bu özelliğiyle ile ilgili de konuşmak istiyorum. İnegöl birçok markası ile ünlü. Çilekle ilgili de çok iddialıyız ve coğrafi işaret alma çalışmalarını devam ettiriyoruz" açıklamalarında bulundu.

1 MİLYON 100 BİN TL'LİK YATIRIM

Son olarak yapımı tamamlanarak bölgeye bir ivme ve üreticiye prestij kazandıran Kurşunlu Ürün Toplama Merkezi hakkında teknik bilgiler veren Aktaş,

"35 yıllık yıkılmaya yüz tutmuş bir merkezimiz vardı burada. Çilek anında tüketilmesi, sevk edilmesi gereken bir ürün. Burada bu lojistiği sağlıklı hale getirebilmek ve hem üreticiye hem de alıcıya kolaylık sağlamak adına şuanda açılışını yaptığımız merkezimizi hayata geçirdik. Kurşunlu Ürün Toplama Merkezimiz her biri 45 m2 olmak üzere 12 bölümden oluşan toplam 540 metrekare kapalı alana sahip ve 277 metrekare açık alanı (sundurma) bulunan bir bina. WC ve 25 metrekare çay salonu ile toplam 842 metrekaredir. Çelik çatısı dairesel tonoz sistemden oluşmaktadır. Her biri 45 metrekareden oluşan bölümlerin kapısı üstte toplanır kepenk sistemi şeklindedir. Önündeki sundurma sayesinde traktör ve kamyonlara kolay bir şekilde aktarım imkanı sağlamaktadır. 1 milyon 100 bin TL'lik bir bedelle bu tesisi hayata geçirdik" dedi.

"20 YILDA YAPILAN 3 YILDA HAYATA GEÇİRDİK"

Kurşunlu'nun İnegöl'ün 4 belde belediyesinden biri olduğunu hatırlatan Aktaş, içme suyu şebekesinin tamamlandığını, kanalizasyon çalışmalarının başlayacağını ve birçok konu ile ilgili de yeni projelerin hayata geçirileceği müjdesini verdi. Aktaş, Kurşunlu'da 20 yılda yapılan hizmeti İnegöl Belediyesi olarak 3 yılda hayata geçirdiklerini de vurguladı.

ÇİFTÇİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Başkan Aktaş'ın ardından Bursa Valisi İzzetin Küçük kürsüye çıkarak vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasına bütün helal kazançların kıymetli olduğunu vurgulayarak başlayan Vali Küçük,

"Çiftçilik kazancı ayrı bir kıymetlidir. Çünkü bir sene boyunca eker, sürer ama elinde olmayan şeyler vardır. Yağmur mu gelir, fırtınamı gelir. Eli hep yüreğindedir. Çiftçi hasat mevsimine sağ salim ürünleri ulaştırdı. Bu sefer de ürünü para etmiyor. Günümüzde de en çok şikayet edilen konu tarlada 1 lira, pazara gidiyor 5 lira. Bütün bu badireleri atlatsa bile malı ucuza gidiyor. Bu bölgemizin değil Türkiye'nin en önemli sorunu. Çiftçinin alın terinin bu kadar değerli olmasının nedeni de bu. Belediyemizin yaptığı bu tesis de üretici ile tüketiciyi bir araya getirecek kısa bir yol oluşturdu. Ürün ne kadar az el değiştirirse o kadar fiyatlar düşer.

Çiftçimize sahip çıkmalıyız. Çiftçinin ürününün telef olmaması için depolama yapmamız lazım. Sayın başkana ben teşekkür ediyorum. Aralık ayına kadar da her hafta açılışlar yapacağız dedi. İnşallah böyle bereketli topraklara şükrümüz bu olmalı. Allah bu kadar nimet verdiyse bu nimete teşekkürde refahı arttırmakla olur" dedi.

BAKANA ÇİLEK İKRAM ETTİLER

Konuşmaların ardından İnegöl Müftüsü Kazım Güzel'in yaptığı dua ve kurdele kesimi ile tesisin açılışı gerçekleştirildi. Kurşunlu Mahallesi ve çiftçisi adına Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'na çiçek takdim edilen törende, Hakan Çavuşoğlu yeni açılan Kurşunlu Ürün Toplama Merkezini gezerek inceledi. Kendisine çilek ikram edilen Çavuşoğlu, vatandaşlar ile birlikte sofraya oturarak pilav ve ayran ikramının da tadına baktı.