İnegöl Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında fuar alanının ihale edilmesi de görüşüldü.


30 YILLIĞINA TAHSİS EDİLECEK
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada; "Bu bir süredir kamuoyunda da konuşulan, MODEF yönetiminin en son hazırladığı mimari projede ihale edilecek bir yer. Şartnamesi ile alakalı bazı bilgiler vermek istiyorum. Başkan Vekilimiz Turgay Bey MODEF yönetimine gerekli izahatları yaptı. Bu bir ihale... Gönlümüz MODEF'in alıp yapmasını ister. Halk arasında yap-işlet-devret olarak bilinen ama resmi adıyla sınırlı ayni hak tesisi olarak 30 yıl sınırı olduğu için 30 yıl verildi. Bazı şartlar koyuldu. 1 yıl içerisinde ruhsatının alınması, 2 yıl içerisinde inşaata başlanması, 5 yıl içerisinde de inşaatın bitirilmesi şartları kondu. İnegöl Belediyesi olarak 30 milyon TL değerindeki bir yeri 30 yıllığına ve 30 yıllık kira bedeli olarak 3 milyon TL'ye karşı tarafa veriyor. Nihayetinde karşıdaki kuruluş bir özel kuruluş, kanunların emrettiklerini yapıyoruz. Mobilyacılarımız da Ankara veya farklı yerlerden alacakları desteklerle mobilyanın geleceği adına güzel bir fuar alanı hayata geçireceklerdir. Tapuyu henüz almadık gibi bir şey basında yer almıştı, böyle bir şey yok. Tapuyu almak için satmanız lazım. Satın almak MODEF'in işine gelmez. Sembolik bir rakamla tahsis edilerek projenin hayata geçirilmesi uygundur. Süre koyduk ki arkadaşlarımız projeye bağlı olsunlar. Veriyorsunuz ha bu sene ha öbür sene derken uzayıp gidiyor. Burası İnegöl'ün altın değerli yerlerinden bir tanesidir. Onları da bu projede koşturmak adına gerekli sorumluluğu ve gayreti elimizden geldiğince ortaya koyacağız. Çevre düzenlemesi ve benzeri iş ve işlemlerle ilgili gerekenleri yapacağız" dedi. Konuşmanın ardından madde, görüşülerek meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

35 MİLYON BORÇ ALINACAK
Meclis'te Belediye Meydanı için İller Bankası'ndan alınması planlanan 35 milyon TL'lik kredi borçlanmasıyla alakalı Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da yetki verildi. MHP'lilerin ret oyu verdiği gündemle ilgili olarak Aktaş; "Ocak sonu veya Şubat başı gibi Meydan ve Hizmet Binası'nın ihalesi gerçekleştirilecek. Bunu İller Bankası marifetiyle yaptırmayı düşünüyoruz. 35 milyon TL brüt bir rakam. İhale ile alakalı süreçler devam ediyor ve Ocak sonu itibariyle ihaleye çıkacak. Türkiye'de örnek bir proje olacak. Doğumdan ölüme kadar hizmet eden Belediyenin hizmetlerini daha sağlıklı verebilmesi adına İnegöl'de yapılmış güzel bir proje olacak. Tüm ilçe halkına, farklı şahıs, kurum ve kuruluşların kullanabileceği bir alan olacak. İller Bankasının çok cazip kredileri var. Aylık 300 bin gibi ödemeyle alakalı... Cazip vadeler oluşuyor. İstenen para bununla alakalıdır" dedi.

Altın borcu olanlar dikkat! Dev bankadan korkutan altın tahmini Altın borcu olanlar dikkat! Dev bankadan korkutan altın tahmini


MHP: BÜYÜK KÜLFET
MHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi İsmail Karama ise şunları söyledi: "Proje ile alakalı ret gerekçelerimizi söylemiştik. Belediyemizle alakalı çok önemli bir külfete sebep olacağını düşünüyoruz ve bu borçlanmaya grup olarak ret oy veriyoruz"