Festival kapsamında Pazartesi akşamı Yeniceköy mahallesinde bulunan Açık Hava Gösteri Merkezinde İnegöllü TRT sanatçısı Rüstem Avcı hemşerileriyle buluştu.

Yenice halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte festival için yurt dışından gelen misafir ekiplerin halk dansları gösterileri de yer aldı. Konuk ekiplerin gösterileriyle başlayan programda coşku ve heyecan zirveye ulaşırken, Yeniceliler oyunlara alkışlarla eşlik etti. 10 farklı ekibin gösterilerinin yapıldığı Yeniceköy AGM, renkli görüntülere sahne oldu.

Halk dansları gösterileri sonrası programı takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban sahneye çıkarak vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Festivalin iki ayakta devam ettiğini kaydeden Taban,

"Bugün festivalimiz iki ayakta devam ediyor. Bizler Yeniceköy'deyiz ama İnegöl merkezde de Kültür Park içerisindeki Açık Hava Gösteri Merkezinde İnegöl'deki yerel kültür derneklerimizin halk dansları ekiplerinin gösterileri gerçekleştiriliyor.

Bizleri kırmayarak festival için ülkelerinden gelen 10 yabancı ekibimiz de bu akşam Yenice'de bizlerle birlikte. Kendilerine de teşekkür ediyorum" dedi.

İNEGÖL GECESİNE DAVET

Alper Taban, festival kapsamında devam eden programları hatırlatarak sürdürdüğü konuşmasında:

"Yarın akşam 'İnegöl Gecesi' programı düzenliyoruz. İnegöl'de eskiden yapılan düğün kına etkinliklerini inşallah İnegöl Anfi Tiyatroda yeniden canlandıracağız. Sizleri de oraya bekliyoruz.

Tekrar geriye dönüp o günleri yad edeceğiz ve tekrar hatırlayacağız. Beraberinde yine Çarşamba akşamı bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması yapılacak. İnşallah Pazar günü de İnegöllülerimizle Mustafa Keser sanatçımızı buluşturacağız.

Etkinliklerimizi de bu konserle tamamlamış olacak. 3 yıldır gerçekleştiremediğimiz bu etkinlikleri bu yıl dolu dolu yapalım dedik" ifadelerinde bulundu.

YENİCELİLER RÜSTEM AVCI'YLA COŞTU

Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek Dünya Tiyatro Günü'nün 64. Yılı: Sanatın Işığında Bir Gelecek

Konuşmanın ardından ise sahneyi Türk Halk Müziğinin usta ismi Rüstem Avcı devraldı. Balkan yörelerine ait müziklerle Yenicelileri ve konuk halk dansları ekiplerini coşturan Avcı'ya, vatandaşlar danslarıyla eşlik etti.

AGM'yi dolduran vatandaşların alkışları eşliğinde eserlerini seslendiren TRT Sanatçısı Rüstem Avcı, İnegöl'de böyle coşkulu bir kalabalık karşısında konser vermekten de son derece mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu dile getirdi.

Program konserin ardından farklı halk dansları gruplarının gösterileriyle geç saatlere kadar devam etti.