Erbakan Vakfı İnegöl Temsilciliğinin düzenlediği 'Afrin ve Ortadoğu'daki Gelişmeler' konulu konferansa katılmak üzere İnegöl'e gelen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Sekreteri, Araştırmacı Yazar Doğan Bekin, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

İMOTİM Mobilya AVM'de gerçekleşen toplantıda İnegöl Mobilyasının Ortadoğu'daki konumu masaya yatırıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Sekreteri ve Ortadoğu uzmanı Doğan Bekin, Milli Görüş açısından İnegöl'ün önemli bir yeri olduğunu söyledi.

ERBAKAN KAZA ATLATMIŞTI

Seçim çalışmaları sırasında merhum Necmettin Erbakan'ın İnegöl'de yaşadığı talihsiz olayı anımsatan Bekin, "Erbakan hocamız seçim çalışmaları sırasında burada kapıya sıkışmasından dolayı parmağını koparmıştı ve o zaman parmağı kopmasına rağmen onu bir poşetle sarıp ilk işi abdest alması ve namazını eda etmesi olmuştu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz."

"Erbakan hoca İnegöl'ün de altyapısının gelişmesi için Türkiye sathında başlattığı bacasız sanayi konusunda burada OSB'yi oluşturmuştu. Bu bir nevi İnegöl'ün altyapısını da oluşturuyor. Milli Görüşte İnegöl üzerine düşeni her zaman yaptı, bundan sonra da yapacağına inanıyoruz" dedi.

AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı

İNEGÖL'Ü İLÇE OLARAK GÖRMEMEK ALZIM

İnegöl'ü ilçe olarak görmediğinin altını çizen Bekin, "Sadece mobilya sektöründe Türkiye'nin başkenti değil dünyanın başkenti olma yolunda büyük mesafe kat ettiğini görüyoruz. Burası Ortadoğu ve yakın doğunun en önemli merkezi olma niteliğinde bir yerdir. İktidar tarafından gözardı edilmeden il statüsüne kavuşturulması en büyük temennimizdir. Bu konuda da üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız."

"Ortadoğu'da yaşanan durağanlık ve kriz nedeniyle bir darboğaz yaşanıyor. İnegöl'deki mobilya ihracatında bir sıçrama görüyorum. Burada tekstil gerilerken mobilya sektöründeki ihracat %4,3 oranında artış gösteriyor. İhracat yapan firma sayısı da 716 civarında bulunuyor. 777 milyon dolarlık ihracat potansiyeli ile dikkate alınması gereken bir ilçemizdir. Hükümetin de bu gerçekleri göz ardı etmeden gerekli teşvik ve yasal kolaylıklarla ihracattaki zorlukları aşmalarında bir çeşit düzenlemelerle buranın merkez yapılması noktasında önemli bir mesafe kat etmeleri gerektiği inancını taşıyoruz."

MİLLİ KALKINMANIN ASIL MERKEZİ İNEGÖL'DÜR

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da sürekli vurguladığı milli ve yerli kalkınmanın ana dinamiğini burada görüyoruz. Yüzde 100 yerli ve milli kalkınmanın asıl merkezi İnegöl'dür. Bunun geliştirilmesi lazım. Türkiye'de diğer şehirlerde üretim yerine tüketim ekonomisi hakimdir. Büyük sanayici ve firmalar üretim yapmaktan kaçınmakta, kolay yoldan para kazanma yoluna gitmektedirler."

"İnegöl'ün sanayici ve işadamları ellerini taşın altına koymakta ve Türkiye dar boğazdan geçerken üzerine düşeni yerine getirmektedir. İnşallah bu durum yetkililerin de gözünden kaçmaz ve İnegöl hak ettiği değeri alır.

ORTADOĞU'DA YANGIN VAR

Bizi can evimizden yakan Ortadoğu'daki yangındır. Ortadoğu yangını hepimizi yakından ilgilendiriyor. Mobilya sektörünün en büyük ihracat mekanları Ortadoğu'dur ve Ortadoğu'nun kılcal damarlarını oluşturan Suriye, Irak gibi bölgelerin savaş ortamında bulunması mobilyacıyı etkilemektedir. Bu yangının bir an önce sönmesini temenni ediyoruz. Yapılacak çok işler, atılacak çok adımlar var" diye konuştu.

Erbakan Vakfı İlçe Temsilcisi İlhan Baykan ise "İnegöl'ümüz önemli bir ilçedir. Tarihi geçmişi olan bir ilçedir. Ülke, bölge ve İslam coğrafyası olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir atmosferde hayat devam ediyor. Tüm kurumlar sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirdiği sürece bu zor dönemi en iyi şekilde atlatırız" dedi.