İnegöl Belediyesi'nin İnegöl İHH işbirliğinde düzenlediği yetim iftarı Salı akşamı Safari restaurantta gerçekleştirildi.

İftar programına 100 yetim çocuk ile aileleri katıldı. Her ramazan ayının 15'inin yetim akşamı ilan edilmesi nedeniyle düzenlenen iftara aileleri ile birlikte katılan İnegöl'ün yetim çocuklarının sevinçleri ve heyecanları dikkat çekti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı'nın da hazır bulunduğu iftar organizasyonunda, Başkan Aktaş yemek öncesi tüm masaları tek tek dolaşarak davetlilerle yakından ilgilendi.

Yetim çocuklarla sohbet eden Aktaş, ailelerine de davetini kırmayarak programa katıldıkları için teşekkür etti.

YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER

İftar programına ilişkin konuşan İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, İnegöl Belediyesi ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a organizasyon için teşekkür etti.

İnegöl İHH'nın ilçemizde 100 civarında yetime baktığını hatırlatan Tatlı,

"Bu akşam da burada İnegöl'deki 100 civarında yetim kardeşimizi ve aileleriyle buluştuk. Sizler yeryüzünün emanetisiniz bizlere. Sizler cennetin anahtarlarısınız, sizler sayesinde bizim kalplerimiz yumuşuyor.

Sizlere sahip çıkmazsak bizim hesabımız çetin olacaktır. Kendi çocuklarımızdan önce sizlere bayramlık almalıyız. Allah sizlere çok büyük bir önem veriyor, değer veriyor. Allah'ın resulü sizlere çok büyük değer veriyor.

Kuranı kerimde oruç ile ilgili 11 tane ayeti kerime var. Yine hac ile ilgili 13 tane ayeti kerime var. Fakat gelin görün ki yetimlerle ilgili kuranı kerimde 23 tane ayet mevcuttur" dedi.

İlhan Tatlı, konuşmasını "Yetim Gülerse Dünya Güler" sözüyle noktaladı.

"ÖNEMLİ OLAN YETİMLERİ KAZANABİLMEK"

Yetimlere yönelik düzenlenen iftar organizasyonuna ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise kendisinin de 12 yaşında babasını kaybettiğini hatırlattı.

Aktaş, "Bu cenabı Allah'ın bir takdiri. Tabi gönül arzu eder ki babalarımız ve annelerimiz hep yanımızda olsun. Yaşlanmış halimize kadar hep onlarla beraber olalım.

Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü Esenyurt'ta yağış altında yürek ısıtan görüntü

Ama Cenabı Allah kime ne ömür takdir etmişse herkes onu yaşıyor. Şuanda önemli olan o yetimleri kazanabilmek ve o yetimleri hayata hazırlayabilmek" dedi.

LUNAPARKTA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

İftar programının ardından davete katılan yetim çocuklar aileleriyle birlikte lunaparka geçerek burada gönüllerince eğlendi.

Atrium Eğlence Merkezi'nin sponsorluğunda; parktaki oyuncaklara binip heyecanlı ve eğlenceli bir gün geçiren çocukların mutluluklarına aileleri de ortak oldu.