FİDANIMI DİKİYORUM, FİDANLI BÜYÜYORUM

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Savaş KAYA, Yıldırım Bayezid İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil GÜLTEKİN, okul öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 'Fidanımı dikiyorum, fidanımla büyüyorum' adlı e-twinning projesi hayata geçirildi.

Fidanımı dikiyorum, Fidanımla büyüyorum adlı proje kapsamında okul bahçesindeki boş alanlara 10-14 Aralık 2018 tarihleri arasında 294 fidan dikildiğine dikkat çeken Yıldırım Bayezid İmam Hatip Ortaokulu müdürü Halil GÜLTEKİN," Öğrencilerimizi çevrenin, doğanın korunması konusunda bilinçlendirmek, çocuklarımızın sorumluluk duygularını güçlendirerek fidan dikimine özendirmek için bu projeyi başlattıklarını ve projenin öğrenci,veli ve öğretmenler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Okul bahçesindeki boş alanlara öğrencilerin katkılarıyla her iki öğrenci adına bir fidan dikildiğini,ayrıca öğrenci ve fidan isimlerinin yer aldığı, dikkat çekecek büyüklükte ve şekildeki bir pano ve öğrenci - fidan fotoğraflarının yer aldığı anı defteri benzeri bir defter hazırlatılıp okulda korunaklı bir yerde muhafaza edileceğini ;Bu sayede yıllar geçse de öğrenci okula gelip fidanını ziyaret edebilecek, eş dost çevresine gösterebilecek hatta örnek teşkil etmesi adına projemiz kapsamında yapılan iş ve işlemleri anlatabilecek, defter kayıtlarından fidan numarası ve fotoğraflara erişebilecektir. Dedi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş KAYA:Bu tür çevre dostu projeleri desteklediklerini ifade eden , "Çocuklarımızı bilinçlendirerek doğayı seven, koruyan öğrenci yetiştirmek için gerçekleştirilen bu projede emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim. "dedi

Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor?

SARIPINAR KÖYÜNE BİR PARÇA SEVGİ TAŞIDILAR..

Yıldırım Bayezid İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri 25 Aralık 2018 tarihinde Sarıpınar Köyü İlkokuluna bir gezi düzenlediler. Bir Parça Sevgi adı altında Sosyal Bilgiler dersinde hazırladıkları etkinlik ile Sarıpınar Köyü İlkokulu öğrencilerine sevgi ve kardeşlik taşıdılar. Derste kendi elleriyle yaptıkları hediyeleri küçük kardeşlerine sundular. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş KAYA, İlçe Milli Eğitim Özel Büro Sorumlusu Ömer KABAN,Okul Müdürü Halil GÜLTEKİN , Müdür Yardımcısı Büşra SEMEN ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Zübeyde MAT'ın katıldığı gezide Köy ilkokuluna, Yıldırım Bayezid İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin gönderdiği kırtasiye malzemeleri ve hikaye kitapları ile 5/B sınıfı öğrencilerinin atık malzemelerden hazırladıkları oyuncak, süs eşyası ve okul malzemeleri hediye edildi. Okul Müdürü ve öğretmenlerin tatlı ve meyve suyu ikramıyla birlikte çocuklar, hayat derslerinde farklı bir anı olarak kalacak sevgi, paylaşma ve hediyeleşmenin önemini bir kez daha hissettiler. Sarıpınar Köyü İlkokulu Öğretmeni Tuba Şahin, ve Fikret İhsan ŞAHİN böyle bir çalışma için öğrenciler ve kendi adlarına defalarca teşekkür ederek mutluluklarını belirttiler. İki okul öğrencileri okul bahçesinde kar topu oynayarak mutluluklarını paylaştılar. Karlı dağ yolundan geriye dönerken 'kardeşlik kar dinlemedi' sözü soğuktan üşüyen öğrencilerin küçük yüreklerinde sıcak bir gülümseme olarak kaldı.