Türkiye'nin İhracat şampiyonları Türkiye'nin İhracat şampiyonları

İnegöl'de 4 bin kişiyi İSKO ve Martelli fabrikalarında istihdam eden, Sani Konukoğlu Camii ve Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi'ni İnegöl'e kazandıran hayırsever iş adamı Zeki Konukoğlu, Ekovitrin Dergisi'nin bu yıl 16'ıncı kez düzenlediği "Yılın Starları" anketinde "Yılın Sanayici" seçildi. Konukoğlu, İstanbul'da düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Moldova Cumhuriyeti'ne bağlı Gagavuz Yeri Özerk Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah'ın da katıldığı törende, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı'nın ödülünü, Eski Ticaret ve Sanayi Bakanlarından Ali Coşkun, Ekovitrin Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Abacıoğlu, Başkan Yardımcısı Şeref Özata ve Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak ile birlikte takdim etti.
ANTEP, CAZİBE MERKEZİ
Coşkun, yaptığı konuşmada, TOBB Başkanı olduğu dönemde, Başbakan Turgut Özal'ın birkaç ili cazibe merkezi halinde getirmek istediğini ve bunlardan birisinin de Gaziantep olduğunu söyledi.
DÜNYA MARKASI
SANKO Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sani Konukoğlu'nu, Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası'nın ayrılması ve Sanayi Odası'nın kurulması için görevlendirildiğini ifade eden Coşkun, "Merhum Konukoğlu kurucu başkan olarak Gaziantep Sanayi Odası'nın kuruluşunu gerçekleştirdi. O muhterem, değerli insanın diktiği çınarı, şimdi oğulları büyüterek SANKO Holding gibi bir dünya markasını oluşturdular" dedi.
KONUKOĞLULARI ALKIŞLIYORUM
Günümüzde devletlerarası rekabetin şehirlerarası rekabete dönüştüğü bir dönemde Gaziantep'in dünya markası olduğunu vurgulayan Coşkun, "Hem Konukoğlulları'nı hem Gaziantep'i alkışlıyorum. Bu vesile ile Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlayanları rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olanlara sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum" diye konuştu.
BAYRAĞI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ
Konuşmasına, "Sayın Ali Coşkun Bakanıma çok teşekkür ediyorum; gerek rahmetli babam, gerekse ailemiz hakkındaki sözleri bizleri çok duygulandırdı" diyerek başlayan SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ise şöyle devam etti: "Türkiye'nin başarılarını konuşmak için buradayız. Ecdadımızdan aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için şüphesiz daha çok çalışacağız. Bize daha çok görev düşüyor. Küresel rekabetin gereklerini yapabilmek, refah toplumu olmak için muhakkak ne yapıp edip iyi netice almak amacıyla geleceğimize yatırım yapmak zorundayız. SANKO Ailesi ve Gaziantep için anlamlı olan bu ödülün bana verilmesini sağlayan değerli jüriye, Ekovitrin okurlarına ve Ekovitrin yönetimine şükranlarımı sunarım."
Törene, Zeki Konukoğlu'nun yanı sıra, eşi Simin Konukoğlu, çocukları Dila ve Sani Konukoğlu ile SANKO Holding yöneticileri de katıldı.