Alınan bilgilere göre, 16 S 1372 plakalı servis otobüsü sürücüsü, aracı merkez Osmangazi ilçesi Merinos mevkiinde park edip ayrıldı. Kontak anahtarını ise aracın paspasının altına bıraktı.

Yeniceköy Mahallesi'ndeki Yenice Özel Eğitim İş Uygulama Okulunda eğitim gören zihinsel engelli T.S., Bursa'daki ailesinin yanına giderken, park halindeki otobüsü fark etti.

Kapıları açık otobüse binen genç, paspasın altındaki anahtarı bularak otobüsü çalıştırdı. Genç, otobüsle İnegöl'e gelmek üzere yola çıkarken; otobüsün yanına gelen sürücü, otobüsün park ettiği yerde olmadığını fark edince durumu emniyete bildirdi.

Otobüsle İnegöl'e gelen zihinsel engelli genç, İnegöl Şehirlerarası Otobüs Terminaline giriş güvenliğinden yolcu otobüsü yetkilisi gibi fiş alıp araçla içeri girdi. Aracı terminale park eden genç, otobüste dinlenmeye başladı.

Terminalin park alanında çalışır vaziyette bırakılan otobüsü fark eden güvenlik görevlileri durumu emniyet ekiplerine bildirdi. Belirtilen yere gelen emniyet ekipleri, otobüsün içerisinde inceleme yaparken, koltukta oturan engelli genci gördü.

Otobüsün ikinci şoförü olan Salih Bilister ise otobüsü çalan genci görünce, "Bu çocuk bizim otobüsleri çok kaçırıyor. Bursa'da kaçırmadığı otobüs kalmadı. Otobüsleri de iyi sürüyor. Kaza yapmadan buraya kadar getirmesi şaşırtıcı" dedi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılan engelli genç, aynı gün bisiklet, ardından ise otomobil çaldı. Engelli gencin aracı çalıp Bursa'ya gittiği tespit edildi. Yakalanan genç gözaltına alınırken, otomobil sahibine teslim edildi.

Engelli genç, bir hafta önce de Bursa'dan çaldığı özel halk otobüsü ise İnegöl'e kadar gelmiş, petrol istasyonunda emniyet ekiplerinin fark etmesi sonucu yakalanmıştı.