BU AKŞAM BERAT KANDİLİ

Tüm Müslüman aleminin Berat Kandilini kutlayan Müftü Kazım Güzel;

Hangi kadınlarla evlenilmez? Kişi hangi akrabaları ile evlenemez? Hangi kadınlarla evlenilmez? Kişi hangi akrabaları ile evlenemez?

"Cenab-ı Hakk'ın lütuf ve inayetiyle 10 Mayıs 2017 Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece yeni bir Berat Kandilini daha idrak etmenin sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşayacağız.

Rahmet, icabet, gufran ve takdir olarak isimlendirilen Berat gecesi, af, arınma ve kurtuluş gecesidir. Berat gecesi Peygamber Efendimizin hayatında önemli bir gecedir. 'Recep Cenabı Hakkın, Şaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır' dediği özel bir ayın 15.gecesi olan Berat gecesini idrak edeceğiz.

Peygamber Efendimiz, bu gece güneş batınca Allah Teala'nın dünyaya rahmetiyle tecelli ederek fecre kadar: "Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belaya duçar olan yok mu, ona afiyet vereyim" buyurduğunu bizlere müjdelemiştir" dedi.

AF VE RAHMETİNE MUHTACIZ

"Berat gecesi vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, Berat'ın yegane sahibi Yüce Rabbimizdir" diyen Güzel;

"Onun af ve rahmetine çok muhtacız. Böyle özel bir geceyi en güzel şekilde idrak etmeliyiz. Bununla birlikte her insanın beratı kendi elindedir.

Gençliğimizin muhasebesini yapma, sorumluluklarımızı idrak etme, malımızın ahirette vereceğimiz hesabına ilişkin bu geceleri iyi değerlendirmeliyiz.

İnsanlığımızın gereği olan gönül incitmiş, kalp kırmış, beşeri ilişkilerimize bir takım tahribatlar vermiş olabiliriz. Merhameti şefkat, kardeşlik bilincimizi yeniden tamir etmek için bu gecelerden güç almalıyız.

Bir bilinç tazelemeliyiz. Bu gece hem geçmişimiz muhasebe edip hem de geleceğimizi yeniden Kuran ve sünnet ekseninde kurgulamalıyız. Hatalarımızdan kurtulmak için tövbe ve istiğfarla donanmalıyız.

Elbette ki kan ve gözyaşının hakim olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Böyle bir dönemde beratın vereceği rahmet ve bereketle yeniden kardeşliğimizi hatırlama, ümmet bilincimizi geliştirme ve kuvvetlendirmeliyiz." İfadelerini kullandı.

SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMELİYİZ

Güzel, şöyle devam etti:

"Emin Peygamberin emniyetli ümmeti olma, selam dini olan İslam'ın selamet veren müntesipleri olmak konusunda görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Beratını almış bir kul haline gelmek için hata ve kusurlarımızı terk etmeliyiz.

İslam aleminin içinde bulunduğu problemlerin çözümünde ferdi, aile, millet ve ümmet olarak her birimize düşen görevleri hatırlayıp, hakkıyla yerine getirmeliyiz.

Allaha kul, Resulüne ümmet, Kuranın hayatında merkeze yerleştirerek ona göre bir hayatın kahramanı olma noktasında yeniden bir bilinç tazelemesi gerçekleştirmeliyiz. Cenabı Hak bu gecenin rahmeti ve bereketiyle İslam ümmetini kuşatsın.

Aziz milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Berat Kandillerini tebrik ediyorum"