"Bilmeyen ne bilsin bizi, Bilenlere selam olsun" mesajı verilen Yunus Emre'yi anma programı Kent Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Okul müdürü Metin Doğan, "Yaşadığı döneme damga vuran önemli isimlerden birisi olan Yunus Emre, aynı zamanda şair, düşünür ve filozof olarak da bilinmektedir. Kültürümüz açısından her dönem anılan, söylemleri ve düşünceleri paylaşılmaya ve kabul edilmeye devam edilen Yunus Emre, unvanını günümüze kadar korumayı başarabilmiş, yüce bir şahsiyet olarak görülmektedir."

"Yunus Emre'nin yaşadığı süreçte yalnızca halk ve tekke şiir anlayışı değil divan şiirinin de etkilendiği görülmektedir. Çağlar boyunca sürdürdüğü etki ve anlayışı ile insanlar, büyük alimlere ilham kaynağı olan Yunus Emre, sahip olduğu güzel ahlakını diline yansıtarak aşkı ve güzel ahlaki en yalın, naif şekli ile anlatmış."

"Tasavvuf anlayışı ile harmanladığı düşüncelerini tüm batıl inançlardan uzak tutarak insanlara aktarmış ve asırlar boyunca unutulmayacak ve hatırlanacak sözler bırakmıştır. Yunus Emre mezhep ve din ayrılıklarının da olduğu böyle bir dönemde yaratılanı hoş gördük, yaratandan ötürü anlayışı ile insanları asil, garip, zengin, fakir, Hıristiyan, Müslüman ayrımı yapmaksızın, derin bir sevgiyle severdi."

"Allah sevgisini, din ve güzel ahlakla ilgili düşüncelerini yaymaya çalışarak Türk-İslam birliğinin kurulmasında büyük bir rol üstlenmiş. İnsan yüce varlıktır, şefkate ve sevgiye ihtiyaç duyar. Yaşamak için çevresinin değerlerini anlamaya çalışır. Birbirleri ile bağlı kalarak sevgisini paylaşırlar. İlişkiler toplumun beraber yaşamasını sağlar. Karşılıklı olarak birbirlerine sevgi ve saygılarını gösterirler."

Ege Denizi'nde 5 Bin Yıllık Kalıntılar Bulundu Ege Denizi'nde 5 Bin Yıllık Kalıntılar Bulundu

"Yunus Emre soyut anlamında sevgi görüp öne çıkartan olmuştur. İnsanlığı bilen yol gösteren olarak tanınmıştır. Şiirlerini divan adını verdiği eserinde toplayan Yunus Emre'nin eserleri ve anlayışı yalnızca Anadolu ile sınırlı kalmamış, coğrafi anlamda geniş bir alana yayılarak nesiller boyunca benimsenen düşüncelerden birisi olmuştur" diye konuştu.

Konuşma sonrası öğrenciler gösterilerini sahneledi. Yunus Emre ile ilgili video ve slayt gösterisinin ardından tiyatro gösterisi sonrası ilahi korosu sahne aldı.