Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaz spor okulları kapsamında gerçekleştirilen yüzme kursunu ziyaret etti. Okyanus Koleji havuzunda devam eden eğitimlerde yaz aylarının sıcak günlerinde hem yüzme öğrenip hem serinleme imkanı bulan çocukların aldıkları eğitimi izleyen Başkan Aktaş, minik yüzücülere başarılar diledi.

EN FAZLA İLGİ GÖREN KURS "YÜZME"

Yüzme kursu ziyareti sırasında bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın yaz tatillerini çok güzel bir şekilde değerlendirmeleri adına her yıl düzenlenen yaz spor okullarına her sene artan bir taleple devam edildiğini söyledi. Birinci turda 450 civarında öğrenciye ulaşıldığını belirten Aktaş,

"Hepinizin bildiği gibi ramazan ayının bitişini özellikle bekledik ve Temmuz ayının başı itibariyle de çalışmalarımıza start verdik. 9 ayrı branşta; voleybol, basketbol, masa tenisi, yüzme, jimnastik, oryantiring, okçuluk, dağcılık sportif tırmanışı olmak üzere 450 civarında öğrencimiz yaz spor okullarında eğitim görüyor ve bu branşlardan da en çok ilgi göreni yüzme.

Geçen hafta bildiğiniz gibi basketbol kursunu ziyaret etmiştik. Her hafta bir kursumuzu ziyaret ediyoruz. Bu hafta da yaz spor okullarımızın en çok ilgi gören kursu olan yüzme kursunu ziyaret edip minik kursiyerlerimizle bir araya gelmek istedik" dedi.

Türkiye'nin en iyi takımıyız, Biz şampiyon olacağız Türkiye'nin en iyi takımıyız, Biz şampiyon olacağız

DERSLER OKYANUS KOLEJİ YÜZME HAVUZUNDA

Yüzme kursu eğitimlerinin Okyanus Koleji yüzme havuzunda kız ve erkek çocuklar olmak üzere iki grup halinde gerçekleştirildiğini de kaydeden Başkan Aktaş,

"Yüzme sporu çok ilgi görüyor. Servis hizmeti de bizim tarafımızdan veriliyor. Çocuklar tamamen bizim hocalarımız gözetiminde bu eğitimleri alıyorlar ve biz de bu hizmeti onlara sembolik bedellerle sunuyoruz. Öncelikle yüzme özgüven aşılıyor, vücut gelişimini ve vücudun duruş şeklini geliştiriyor. Enerji harcandığı için de obezite hastalığına yakalanmaktan ziyade sağlıklı beslenmeleri konusunda da faydası var.

Allah göstermesin yarın bir gün başına gelebilecek olası boğulma tehlikesinde de çocuğun boğulma riskini azaltıyor ve tabi ki suyun rahatlatıcı etkisiyle beraber çocuklarımız daha düzenli, daha sağlıklı bir ortam içerisinde bulunma imkanına sahip oluyorlar. Ben tabi ki Belediyespor'un ne kadar güzel, hayırlı hizmetlere aracı olduğunu katıldığım her organizasyonda görüyorum.

O yüzden anne ve babalarımıza çağrıda bulunuyorum; sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Çocuklarımızı bu yaz ortamı içerisinde evde, bilgisayar başında, teknolojinin içerisinde boğularaktan ziyade yaz spor okulları gibi, dini eğitim yerleri gibi mahalle kuran kursları ve camilerde de olabilir, bu tip ortamlarla çocuklarımız buluşturalım hem sosyalleşmelerine katkıda bulunalım hem maddi-manevi eğitimlerine katkıda bulunalım hem de beraberinde değişik arkadaşlıklar edinerek, onların daha sağlıklı ortamda kalmalarını sağlayalım" diye konuştu.

2. DÖNEM KAYITLARI SÜRÜYOR

Açıklamasında yaz spor okulu 2. Dönem kayıtlarının da devam ettiğini hatırlatan Aktaş,

"İkinci dönem için kayıtlar devam ediyor. 2 Ağustos itibariyle de yeni dönemin startını vermiş olacağız. Ağustos ayı boyunca ikinci dönem eğitimlerimiz devam edecek.

Ben bu vesile ile emeği geçen hem Belediyespor'a hem de burada hizmet veren hocalarımıza huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum, çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerinde bulundu.