Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

7/24 çalışma prensibiyle İnegöl halkının esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanması için çalışmalarına aralıksız devam eden Zabıta Müdürlüğünün 2017 yılını değerlendiren Belediye Başkanı Alper Taban, "Zabıta Müdürlüğümüz 66 personeli ile çağın tüm gerekliliklerini yerine getirdiğini, etkin ve verimlilik esası ile şehrin her yerinde belediyenin gücünü gösterdiğini" ifade etti.

"VATANDAŞ MEMNUNİYETİ ÖNCELİĞİMİZ"

Zabıta Müdürlüğünün 7/24 çalışma prensibi anlayışıyla tüm personeliyle İnegöl halkının her zaman yanında olmaya çalıştığını ifade eden Başkan Taban; "2017 yılı içerisinde gerek Alo 153 numaralı telefona bildirilen, gerek elektronik ortamdan gelen, gerekse zabıta personelinin görev anında tespit ettikleri şikayetler değerlendirilerek ilgili yerlere dağılımları sağlanmış ve sonuçları takip edilmiştir. Sonuç odaklı çalışma prensibiyle ilçemiz genelinde yapılan kontrollerde tespit edilen problemli hususlar da belediyemizdeki ilgili müdürlükler ile belediyemiz dışındaki ilgili kurumlara bildirilmiştir. Önceliğimiz vatandaş memnuniyeti. Tüm bu çalışmalarımızın nirengi noktası budur" dedi.

"KALDIRIM İŞGALLERİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Yaya yollarına koyulan reklam tabelaları, dubalar ve her türlü nesneler tespit edilerek kaldırılmaktadır diyen Taban; "05.12.2014 tarih ve 318 sayılı kaldırım işgalleri konulu belediyemiz meclis kararının 02.02.2015 tarihinde uygulamaya geçmesiyle birlikte kaldırım işgallerinin önlenmesi için denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Kaldırım işgalleri bizim kırmızı çizgimiz. Şehrimizin kaldırım işgali diye bir sorunu bulunmamakla beraber özellikle konunun hassasiyeti bakımından esnaflarımızdan bu konuda duyarlılık beklediğimizi de özellikle belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

AÇIK VE SEYYAR SATIŞA KESİNLİKLE İZİN VERİLMEYECEK

Açıkta ve seyyar olarak satışa sunulan gıda maddelerinin denetiminin yapılarak, seyyar satışın önlenmesine yönelik çalışmaların da aralıksız devam ettiğini belirten Taban; "Bu şekilde kayıtsız faaliyet gösteren seyyar esnaflar takip ve tespit edilerek gerekli cezai işlemler yapıldıktan sonra faaliyetten men edilmiştir. Açık ve seyyar olarak satış yapanlara kesinlikle izin verilmeyeceğini özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.

DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRILMIYOR

İlçemizde dilencilik yapmak suretiyle halkın inanç ve duygularını istismar eden dilencilerle mücadele edilmek suretiyle ilgili kanun çerçevesinde ceza-i işlem uygulanarak, bu tür faaliyetlerin önüne geçilmeye çalışıldığını ifade eden Taban, "Bunun yanında şehir estetiği ve çirkin görünüme neden olan izinsiz pankart, afiş vb. asanlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulanarak, afişler kaldırılmıştır. Ramazan Ayının geleneksel etkinliği kapsamında Ramazan Davulcuları kayıt altına alınarak, haksız kazanç ve rekabetin önüne de geçilmiştir. Ayrıca İlçemiz sınırlarına göç yoluyla gelen Suriyeli Vatandaşların toplamda 57 adet işyerinin, işyeri açma ve çalışma ruhsatı açısından denetlemeleri yapılarak ruhsatlandırma çalışmaları yapılmış olup, işyerine asmış oldukları yabancı harflerle yazılı olan tabelaları söktürülmüştür. Bu kapsam çerçevesinde konuyla ilgili denetimlerimiz rutin olarak devam etmektedir" dedi.

KAÇAK YAPILAŞMAYI ÖNLEME VE YIKIM ÇALIŞMALARI

Kaçak Yapılaşmayı önleme çalışmaları Zabıta Müdürlüğümüzün İmarla ilgili faaliyet konularının başında gelmektedir diyen Taban; "İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik ekipleri ile koordineli bir şekilde hareket edilerek, 3194 sayılı İmar Kanunu çerçevesinde gerekli iş ve işlemler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca yıkılmaya yüz tutmuş durumda olan ve tehlike arz eden metruk binaların tespitleri yapılarak ilgili müdürlüklere bildirilmek suretiyle yıkım kararı çıkmış olanlara gerekli tebligat işlemleri yapılarak, personel desteği sağlanmıştır. Bunun yanında inşaatların yapım aşamalarında yola, kaldırımlara veya çevreye taşmaları ve çevreyi kirletmeleri büyük ölçüde engellenmiştir."

6323 DENETİM YAPILDI

Zabıta Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden denetim ekibinin ilçe genelinde farklı alanlarda faaliyet gösteren işletmeleri aralıksız denetlediğini belirten Taban, "Bu denetimlerde başta İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı olmak üzere Halk sağlığı, iş yeri temizliği, etiketleme, fiyat tarifeleri ve ilgili kurumlarca verilmesi gereken izin vb. özelliklere bakılmakta. Bu kapsamda 2017 yılı içerisinde toplam 6323 adet denetim yapılmış olup, kurallara uymadığı tespit edilen işyerlerine İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlenmiştir" dedi.

441 İŞYERİ RUHSATI

9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik kapsamında İlçemizde bulunan tüm işletmelerin işyeri açma ve çalışma ruhsatı kontrolü yapılmaktadır diyen Taban; " 2017 yılı içerisinde ruhsatı olmayan 441 adet işyerinin ruhsat alması sağlanmıştır. Yine aynı Yönetmelik kapsamında Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerlerinin bir kısmına; başvuru veya yapılan denetimler çerçevesinde 2017 yılı içerisinde 4 adet Mesul Müdürlük Belgesi, aynı kanun gereği konut alanı dışında bulunan (Düğün Salonları hariç) sıhhi müesseselerin talepleri doğrultusunda; 2 adet Canlı Müzik İzni Belgesi de verilmiştir. Ayrıca İzin almadan açılan veya tüm uyarı ve ikazlarımıza rağmen ruhsatını almayan veya uyarılmalarına rağmen ruhsata aykırı faaliyet göstermeye devam eden işyerleri, gerekli yasal süreç izlendikten sonra mühürlenerek faaliyetine son verildiğini de buradan belirtmek isterim."

"ÇEVREMİZE KARŞI DAHA DUYARLI OLMALIYIZ"

Çevremize karşı daha duyarlı olmamız gerektiğine vurgu yapan Taban; "Özellikle çevre ve hava kirliliğine sebep olan ihlaller tespit edilerek çevre kanunu kapsamında değerlendirilmek üzere Çevre Şehircilik İl müdürlüğü ve Büyükşehir Çevre koruma kontrol daire başkanlığına bildirilmektedir. İlçemizde özellikle mobilya sanayiinde faaliyet gösteren işletmelerin endüstriyel atıklarını gelişigüzel çevreye bırakmaları sonucu yaşanan çevre kirliliğini önlemek amacıyla bu konuya özel denetim ekibi oluşturularak yapılan çalışmalar neticesinde atıklarını mevzuata uygun bertaraf etmediği tespit edilen işletmelere cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca zamansız çöp atmak suretiyle Çevre ve toplum sağlığı açısından olumsuz bir duruma neden olan vatandaşların, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ile birlikte hareket ederek tespitleri yapılmış ve gerekli yaptırımlar uygulanmıştır" diye konuştu.

PAZAR YERLERİNE KONTROL VE DENETİM

İlçemizde haftanın her günü semt pazarı kurulmaktadır diyen Taban; "Belediyemizce yapımı tamamlanan Köylü Pazarı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mer-pa da gerekli çalışmalar yapılarak esnaf ve vatandaşların kullanımına sunulmuştur. İlçemizde her gün kurulan açık ve kapalı pazarlarımızda sürekli denetim ve kontrollerimizi yapmak kaydıyla kurallara uymayan esnaflara ikaz etmek veya yaptırım uygulamak kaydıyla semt pazarlarımızın nizam, intizam ve esenliği sağlanmaktadır. Yine Cumartesi günleri Kültürpark içerisinde kurulan ikinci el oto pazarında çevre il ve ilçelerden gelerek satışa sunulan araçların pazarda uygun bir şekilde konuşlanması da sağlanmaktadır. Ayrıca 2017 faaliyet planlarımız arasında bulunan ve yapımı devam eden 2018 yılında hizmete açılması beklenen, belediyemizin Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallelerinin kullanımına sunulacak olan Semt Pazarı ile ilgili olarak pazarcı esnaflarının yerleşim düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız da başlamıştır" dedi.

HURDA ARAÇLARA GEÇİT YOK

Gönülden bağlı olduğumuz İnegöl'ün görselliğine ve estetiğine yakışmayacak her türlü problemin önüne geçmeye çalıştıklarını belirten Taban, "Özellikle başta Metal sanayi olmak üzere muhtelif yerlere bırakılan kullanım ömrünü doldurmuş 310 adet eski ve hurda araçlardan 248 tanesinin sahibi tespit edilip, araçlarını kaldırmaları yönünde gerekli tebligatlar yapılarak araçlar kaldırttırılmıştır. 62 tane aracın sahibi tespit edilemediğinden, sahibi tespit edilemeyen hurda araçlar hakkında talebimiz üzerine 16.03.2017 tarih ve E.1031 sayılı Kaymakamlık Makamı olurları ile Terkedilmiş Araç Komisyonu oluşturulmuş olup, 36 adet hurda araç, Belediyemizce Metal Sanayi Sitesi bölgesinde Belediyemizce oluşturulan hurda araç otoparkına çekilmiş olup, kalan hurda araçlar için çekim çalışmaları devam etmektedir."

"DAHA KONFORLU BİR ULAŞIM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Şehir içi trafik yönlendirilmesi yatay dikey işaretlemelerin ve hız kesici/kasis gibi konuların Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulunda görüşülmeleri sağlanarak koordineli çalışmalarımız sonucunda çözümler üretilmiş ve yapılan tespitler neticesinde ihtiyaç duyulan yerlere gerekli trafik işaretleri konulmuştur diyen Taban, "Aynı zamanda şehir içi ulaşımda daha konforlu hizmet sunmayı amaçlayan İnegöl Ulaşım A.Ş. (İNULAŞ) tarafından yenilenen 110 sarı otobüs şehir içinde sefere başlamış olmakla birlikte toplu taşıma konusunda yaşanan sıkıntı ve olumsuzluklar yapılan istek ve talepler doğrultusunda konunun taraflarıyla görüşerek veya yazışarak çözüme kavuşturulması yönündeki koordinasyon görevimizi de yerine getirdik. Yılı içerisinde yeni durak yeri talepleri, mevcut durakların yenilenmesi veya güzergah değişikliği gibi ulaşımla ilgili konularda oluşan talepleri UKOME Kuruluna iletilerek taleplerin karşılanmasını da sağladık. İlçemiz genelinde faaliyet göstermekte olan Toplu Ulaşım Araçlarının İlçemiz sınırlarının genişlemesinden dolayı mevcut güzergahlara uzakta olan bölgelerde gerekli ulaşım güzergahı revizyon çalışmaları yapılarak UKOME kurulunun kararına sunulmuş olup konunu takibi de yapılmaktadır. Tüm amacımız vatandaşlarımızın daha konforlu bir şekilde ulaşımdan istifade etmesi" diye konuştu.

"YARDIMA MUHTAÇ VE DÜŞKÜNLERİN YANINDAYIZ"

Zabıta Müdürlüğünün düşkün ve muhtaç kişilere yönelik yardımlarının olduğunu da belirten Taban; "Soğuk kış aylarında kalacak yeri olmayan ve sokakta kalmış vatandaşlarımız Belediyemizin tarafından konuşlandırılan konteynerlerde evde soğuktan ve kışın zor şartlarından korunmaktadır. Bu kapsamda 2017 yılı içerisinde sokakta kalmış 7 vatandaşımızın konaklaması sağlanmıştır. Bunun yanında yardıma muhtaç ve kimsesiz çocukların, İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ile birlikte Çocuk Esirgeme Kurumlarına, şiddete maruz kalmış kadınları Kadın Sığınma Evlerine, yaşlı bakıma muhtaç vatandaşların ilgili Huzur Evlerine sevkleri de sağlanmıştır. Bu kapsamda 48 kimsesiz vatandaşın ilgili kurumlara nakli gerçekleştirilmiştir" dedi.