İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, yardımı ve muhtaca el uzatmayı görev bilen vatandaşlarımızın vicdanı ve duygularını kullanarak haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Cuma namazı çıkışında İnegöl merkezinde bulunan camilerin çevresinde dilenerek vatandaşların duygularını istismar eden dilenciler, zabıta ekipleri tarafından önlendi.

13 DİLENCİ TEK TEK TOPLANDI

Yapılan operasyonda İnegöl'ün işlek noktalarında ve cami çevrelerinde dilendiği tespit edilen dilenciler, ekipler tarafından birer birer toplandı.

Operasyon kapsamında 13 kişi yakalandı. Üzerlerinden çok miktarda para çıkan şahısların kendilerini acındırmak için yanlarında gezdirdikleri küçük çocuklar ise dikkat çekti.

CEZA KESİLİP TOPLADIKLARI PARALARA EL KONULDU

İnegöl Belediyesi merkez binada Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen dilencilere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. Maddesi gereğince kişi başı 119 TL para cezası verilerek dilencilikten elde etmiş oldukları paralara da el konuldu.

İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç 94 Yaşında Vefat Etti

Zabıta ekipleri, vatandaşların duygularını istismar ederek dilenciliği bir meslek haline getirmiş bu gibi kişilere itibar edilmemesi hususunda ilçe halkına da uyarıda bulundu.