Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem! Gece terleyerek uyanıyorsanız dikkat! Gece terlemesine 5 önlem!

2016 YILI DEĞERLENDİRİLDİ
İnegöl Belediyesi 2016 yılı değerlendirme toplantısında Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar da müdürlüğü değerlendiren sunum yaptı.


28 ARAÇ - 180 PERSONEL
Bayraktar;
"Daha temiz, daha yaşanılabilir bir İnegöl için müdürlüğümüz; mesai kavramı gözetmeden, kalite ve güven ortamı içinde hizmet vermektedir.
Kent temizliği 180 personel ve 28 araçla hizmet vermektedir. Yıl içerisinde denetimli serbestlik statüsünde çalışan 113 insan gücünden faydalanıldı" dedi.
YENİ KONTEYNERLER
Endüstriyel atıkların bertarafı konusunda yapılan çalışmalara da değinen Bayraktar; "Ekiplerimizce sanayide bulunan 460 işletmeye endüstriyel atıkların bertarafı ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.
Evsel nitelikli mutfak atıklarının toplanması için Küçük Sanayi Ağaç İşlerine 165 adet konteyner konuldu. Nuri Doğrul Caddesi, Ahmet Akyollu Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda bulunan eski yer üstü konteynerlerimiz yenileri ile değiştirilip yenilenmiştir" ifadelerini kullandı.
74 KİŞİYE CEZA KESİLDİ
Zamansız çöple ilgili çalışmalar hakkında da bilgiler veren Bayraktar, şunları söyledi: "Zamansız çöp ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Zamansız çöp ile ilgili sticker çalışmaları yapıldı.
Çöp toplama günü dışında çöp çıkaran ve endüstriyel atıkları gelişigüzel uygunsuz yere atan vatandaşlarımıza 74 adet kesilen ceza sonucu 12,295 TL idari para cezası kesilmiştir"
GERİ DÖNÜŞÜMDE ARTIŞ
Bayraktar son olarak 2010 yılında 4 bin 600 ton toplanan ambalaj atıklarının 2016 yılında 23 bin 100 tona çıkarıldığını; atık pillerin de 840 kilogramdan 2200 kilograma çıktığını vurguladı. Atık yağ toplamada 6 yılda artışın %166 olduğunu belirtti.