Döviz kurlarındaki artış sonrası İnegöl'de bulunan hammadde tedarikçileri ham madde fiyatlarına zam yapmıştı. Özellikle doların artışı sonrası ise birçok tedarikçi ürün vermeyi kesmiş ve üreticilerin tepkisine neden olmuştu.

İNDİRİM ZAMANI GELMEDİ Mİ?

Mobilya sanayisinde üreticilere artan kur nedeniyle fiyatların yukarı çekildiği açıklanırken doların 5,5 TL seviyesine düşmesi sonrası ham madde fiyatlarında indirim yapılması bekleniyor. Mobilya fuarı ile beraber, mobilya satışlarını arttırmayı hedefleyen üreticiler, hammadde fiyatlarında gelecek indirimle rahat bir nefes almayı hedefliyor.

DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, yaptığı açıklamada, geçen 2-3 ay içinde döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle satıcı ve sağlayıcıların fiyatlarını, yeni duruma göre ayarlayarak artırdığını söyledi.Yılmaz, zamların açık ve gizli şekilde yapıldığını vurgulayarak, bu arada fırsatçılar ve stokçuların da bir şekilde bu durumu lehlerine çevirmeye çalıştığını ifade etti.Yılmaz şöyle konuştu; "Şimdi yeni bir durumla karşı karşıyayız. 7 liranın üzerine çıkan dolar 5,5 liraya doğru gerilemeye başladı. Tüketiciler olarak merak ediyoruz; zam için pozisyon alan satıcı ve sağlayıcılar, dövizin düşmesiyle indirime gidecekler mi, gitmeyecekler mi? Şu an tüketicilerimizin acil beklentisi bu konuda. Bu ağır zam yükünün hafifletilip, hafifletilmeyeceği ve bunun bir nebze de olsa tüketicinin sırtından alınıp alınmayacağı konusunu tüketici dikkatle izlemektedir. Tüketiciler net bir şekilde indirim bekliyor. Dövizdeki bu düşüşün tüketici fiyatlarına yansımasını istiyor." dedi.

İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü