Dolu yağışından zarar gören Şipali, Kozluca ve Hamzabey Mahallelerindeki ekili alanları gezen Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik,

Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

"Dolu, 10 bin dekarın üzerinde ayçekirdeği, buğday, patates ve pancarda büyük hasara sebep oldu. Allah beterinden saklasın. Çiftimizin zararı yaklaşık 15 milyon TL."Almamız gereken bazı tedbirler var. Ürünlerimizi TARSİM'e kaydettirmemiz gerekiyor."

"Şehitler'deki dolu ile ilgili beni aradılar, babasının cebinden parasını veriyormuş gibi yakışıksız üslup takınıyorlar. Çiftçiyi TARSİM'e alıştırmamız gerekiyorsa onlar da kendilerine çeki düzen vermeliler. Çok güzel bir müdürleri var başlarında ama sahaya çıkan eksperler kendilerini toparlamalılar. Hasar olan bölgelerde ne kadar hasar varsa onu tam olarak yazmalılar. Maddi hasarın karşılandığını görünce biz de diğer çiftçileri bu duruma alıştıralım" diye konuştu.

Kulaca Mahalle muhtarı Sedat Seçim ise "Kulaca, Şipali, Kozluca ve Hamzabey üzerindeki arazi alanlarının şuanda yılı gitmiş durumda. İnsanları sigorta yaptırmak için üzerlerine gittiğimizde 'Gidenler ne almış' diye karşı çıkıyorlar. Biz de bunun hakkının alındığı takdirde TARSİM'e yeterli kayıt yapılacağını düşünüyoruz" dedi.