2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okul çevresindeki güvenlik önlemlerini arttırdı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, şehrin birçok yerinde yer alan ve uyuşturucu yuvaları haline gelen metruk binaları göz hapsine aldı. Sokak sokak gezen emniyet ekipleri, uyuşturucu yuvası olan ve yıkılması gereken binaları tek tek tespit ediyorlar.

2018 yılı içerisinde 40 uyuşturucu yuvası yıkıldı. Dün ise Kemalpaşa Mahallesindeki Ceylan ve Cankurtaran sokakta bulunan iki adet metruk bina, emniyet ekiplerinin talebi üzerine vatandaşlar tarafından yıktırıldı.

BATAKLIK KURUTULACAK

Konuya ilişkin yapılan açıklamada;

"Madde kullanımını önlemek ve gençleri bu bataklıktan kurtarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerce tespit edilen yapılar gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra yıkılıyor. Madde kullanımını önleme noktasında vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Özellikle metruk yapılarda uyuşturucu kullanımı gören vatandaşlarımız belediye ve emniyet müdürlüğüne müracaatta bulunabilir. Uyuşturucu madde kullanan kişilerce mesken haline gelen metruk yıkılması için ivedi bir şekilde çalışma yürütülüyor. Metruk yapıları mesken olarak kullanan kişiler, çevredeki insanlar için tehdit oluşturuyordu. Çoğu okulların çevresinde bulunan metruk binalar yıkılarak madde kullanımı önlendi" ifadelerine yer verildi.