İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri uyuşturucuyla mücadelede sergilediği eşsiz mücadele, geleceğin teminatı gençlerin zehirlenmesini önlemede büyük başarılar sağlıyor.

78 OPERASYON

KOM Grup Amirliği ekipleri, 2017 yılının ilk 8 ayında, 78 operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda 144 kişi yakalanırken, adliyeye sevk edilen şahıslardan 35'i 'uyuşturucu ticareti yapma' suçundan tutuklandı.

Yapılan operasyon ve aramalarda; 7 kilo 115 gram esrar maddesi, 80 gram metanfetamin, 80 gram bonzai, 1 gram kokain, 319 uyuşturucu hap, 56 kök hint keneviri ele geçirildi.

75 ZEHİR TACİRİ CEZAEVİNDE

Ayrıca yakalanarak gözaltına alınan şahısların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda yine bu şahıslara ait ruhsatsız silahlar ile bu silahlara ait mermilerde bulundu.

Geçmiş yıllarda 'uyuşturucu ticareti' suçundan infazı olan ve mahkemeleri sonuçlanan 45 kişiden 40'ı da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yıl içinde suç işleyerek tutuklanan ve infazından dolayı tutuklananların toplam sayısı ise 75 olarak kayıtlara geçti.