Okul idaresi, konuyla ilgili hazırladığı faaliyet planında, birçok konuya yer verirken; Kudüs'ün anlaşılmasında büyük katkı olacağını düşünmekte.

Kudüs'ün Tarihteki Yeri Ve Önemi, Kudüs'e Mektup, Kudüs konulu tiyatro etkinlikleri, Kudüs konulu sohbet ve söyleşiler, Kudüs konulu röportaj, sunu vb. çalışmaları, konuyla ilgili kitapların derlenmesi, Kudüs konulu duvar gazetesi, resim sergisi, maket yarışması düzenlenmesi, sınıf panoları hazırlanması gibi başlıklar altında bir seri faaliyet planlanmış.

İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı

KUDÜS DAVASINI TANIDILAR

Her alanda kendisini geliştirmiş, sosyal, kültürel ve akademik alanda başarılı nesiller yetiştirmekte olan Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi'nde geçtiğimiz günlerde Kültür Edebiyat Kulübü marifetiyle İlçemiz İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Aksakaloğlu'nun sunumu ile Kudüs'le ilgili söyleşiyi okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirdi.

"Kudüs Coğrafyası"nı konu alan duvar gazetesi çıkarılmasının yanında büyük ilgi ve beğeni toplayan "Dünden Bugüne Fotoğraflarla Kudüs" sergisi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

KUDÜS ŞUURU

Kudüs konulu şiir ve ezgi programının da yakın zamanda öğrencilerle buluşacağı bilgisini paylaşan okul idaresi şu açıklamayı yaptı; "Tarihi ve kültürel birlikteliğimiz olan ve Hz. Peygamberin Miraç'a çıktığı ilk kıblemiz Kudüs hakkında daha fazla bilgi ve şuura ihtiyacımız vardır.

Bu proje gündemimizi farklılaştırdığı gibi unuttuğumuz değerlerimizden birini de hatırlatmış oldu. Ülkemizin içinden geçtiği süreci takip etmeleri, dünya konjonktüründe nerede ve nasıl durduğumuzu, değerlerimizin ve dertlerimizin neler olduğu konusunda öğrencilerimize bilgiler vermek eğitim camiası olarak bizim görevimizdir. İl Milli Eğitim müdürlüğümüzce planlanmış olan bu faaliyetleri uygulamak bizim için çok anlamlıdır."