BAŞARI TESADÜF DEĞİL

EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı

Altın Nesil Ortaokulunda 2016-2017 eğitim-öğretim yılında toplam 48 öğrenci TEOG sınavlarına girerken 442,103 okul puan ortalaması ile zirvedeki yerlerini sağlamlaştırdılar.

20 ÖĞRENCİ DEVAM DEDİ

TEOG sonuçları ile ilgili değerlendirme yapan Altın Nesil Ortaokulu Müdürü Serdar Acar; "Yıl boyunca branş öğretmenleri ve eğitim koçlarının rehberliğinde düzenli ve planlı çalışmalar sürdüren öğrencilerimiz hem puan hem de branş ortalaması anlamında İnegöl'de en iyi olduklarını herkese bir kez daha göstermiş oldular.

48 öğrencimizin sonuçları değerlendirildiğinde Türkçe %85,05; Matematik %80; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi %92,2; Fen Bilimleri %92,1 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük %90,05; İngilizceden ise %87,3 branş ortalamasına sahip oldukları belirlendi. Bununla birlikte 7 öğrencimiz Fen Lisesi, 32 öğrencimiz Anadolu Liselerine, 9 öğrencimiz ise İmam Hatip Liselerine yerleşmek için yeterli olan puanı elde etmiştir.

Bu başarılı sonuçlarına rağmen 48 öğrencimizden 20'si Özel Altın Nesil Anadolu Lisesini tercih ederek eğitimlerini kurumumuzda sürdürmeye karar vermiştir. Başarı geleneğimizin 2016-2017 eğitim öğretim yılında da sürmesine katkı sağlayan, bunun için emek harcayan tüm öğrencilerimize, bize güvenerek çalışmalarımızı destekleyen velilerimize ve çalışmalarımızın planlı bir şekilde devam etmesine destek olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

KAZANMA ORANI %100

2016-2017 üniversiteye giriş sınavlarında da başarılı sonuçlar elde etmeyi sürdüren Altın Nesil Anadolu Lisesi YGS-LYS sonuçları doğrultusunda özel okullar arasında üst sıradaki yerini koruyor.

Yerleştirme sonuçlarının da açıklanmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Altın Nesil Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Mutlu, "Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlerimizle birlikte planladığımız çalışmalar ve öğrencilerimizle birlikte yıl boyunca yürütülen akademik ve sosyal alanlardaki sınava hazırlık çalışmaları ile bu yıl da başarılı sonuçlar elde ettik.

Bu doğrultuda 12. sınıf öğrencilerimizin üniversite sınavını kazanma oranı %100 olurken tercihler sonucunda ise öğrencilerimizin %92'si 4 yıl ve üzeri fakültelere yerleşmeye hak kazanmıştır"

YERLEŞTİRME DAĞILIMI

"Yerleştirme sonuçlarında dağılım:

Diş Hekimliği-Eczacılık-DiyetisyenlikFakülteleri:9 öğrenci

Mimarlık ve İç Mimarlık Fakülteleri: 8

Hukuk Fakültesi: 3 öğrenci

Mühendislik Fakülteleri:7 öğrenci

Eğitim ve Fen-Edebiyat fakülteleri: 3 öğrenci

İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri: 4öğrenci

olarak gerçekleşmiştir. Bu başarılı tablonun elde edilmesinde emeği geçen tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.