Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde ağırladı.

İkili arasında görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde kabul etti. 

Genç Gazete Hamas Erdogan (1)

Kırmızı et üretiminde artış! Kırmızı et üretiminde artış!

Recep Tayyip Erdoğan Hamas ile ilgili son açıklamasında:

“Dünyada hiç kimse konuşamazken, biz çıktık ‘Hamas bir terör örgütü değil, bir direniş grubudur’ dedik. Birleşmiş Milletler kürsüsünden son 70 yılda İsrail'in Filistin'in topraklarını nasıl adım adım işgal ettiğini haritalarıyla ortaya koyduk." 

 " Milli Mücadele sırasında Türkiye'deki Kuvayı Milliye ne ise Hamas'ın da işte aynen o olduğunu söylemiş ve "bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun elbette farkındayız. Böyle bir dönemde hakkı ve hakikati haykırmanın zor olduğunu biliyoruz” diye konuşmuştu. 

Genç Gazete Hamas Erdogan (X1)

Hamas da bu açıklamalar üzerine , “Erdoğan’ın Kurtuluş Savaşı sırasında Türk milli kuvvetlerinin rolünü Hamas'ın Filistin halkını, topraklarını ve kutsal mekanlarını savunmak için verdiği mevcut mücadeledeki rolüne benzeterek, harekete ve Filistin'deki direniş projesine verdiği cesur destekten dolayı derin takdir ve gurur duyuyoruz." diye açıklama yapmıştı.

Genç Gazete Hamas Erdogan (X2)

Kaynak: İHA