Yeni yapılaşmaların ağırlıkta olduğu sokaklarda trafik yoğunluğu ve parklanma sorununa çözüm olacak otoparkın 10 gün içerisinde tamamlanması beklenirken, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu otopark uygulamasının yapıldığı alanı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Çalışma hakkında bir açıklama da yapan Kansu, İnegöl Belediyesi olarak hem kırsalda hem merkezde yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Adil Kansu, "Alt yapıda, üst yapıda, parkların yapılması, otoparkların yapılması, çimlerin bakımı, biçilmesi, çiçeklerin dikimi... Her yönüyle faal haldeyiz. Bugün de Hamidiye Mahallesindeyiz. Pazar ve Deniz Sokakta otopark uygulaması yapıyoruz. Şimdiye kadar merkez mahallelerde 76 adet otopark yaptık. Bunun da karşılığı 1630 araç yapıyor. Deniz ve Pazar Sokakta da 56 araçlık otopark uygulamamız başladı. İnşallah 10 gün içerisinde tamamlayacağız" dedi.

AĞAÇLANDIRMA DA OLACAK

Otopark uygulamasının yapıldığı alan hakkında da bilgi veren Kansu, "Burası 1400 m2 alan üzerinde 332 m2'lik tretuvar, 400 m2 bordür ve 1265 m2 taş parke uygulayarak inşallah güzel bir ortam oluşturacağız. Buradaki mahalle sakinlerimiz araçlarını güvenli bir şekilde park edecekler. Ayrıca 12 adet akçaağaç ve ıhlamur dikerek ağaçlandırma da yapacağız" açıklamalarında bulundu.

OTOPARK ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi

Adil Kansu, uygulamanın yapıldığı alanın değişim olan bir bölge olduğunu da vurgulayarak "Eski binaların yıkılarak yeni binaların yapıldığı bir bölge. Buna paralel olarak da bir ihtiyaç hasıl oldu. İnşallah bu otopark sayımızı İnegöl genelinde arttıracağız. Özellikle mahalle aralarında arttırmak zorundayız çünkü ilçemizde ciddi bir trafik yoğunluğu var ve parklanma problemi var. Bu nedenle otopark çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Ben otoparkımızın mahalle halkımıza ve ilçe halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.