İlki geçen sene yapılan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Hayriye Mahallesi futbol turnuvası 30 Ağustos 2018 Perşembe günü Kafkasspor halı sahasında başladı. Hayriye Köyünü oluşturan 4 mahalle ve veteranlardan oluşan toplam 5 takımın mücadele ettiği turnuva yaklaşık 3 hafta sürecek.

İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu

MEHMET FAİK ERTAN ADINA

Konu ile ilgili açıklama yapan Hayriye Mahalle Muhtarı Basri Yıldırım ;

"Turnuvayı ortaklaşa düzenleyen Hayriye Köyü Gürcü Kültürü ve Turizm Derneği ile Hayriyespor yöneticilerine teşekkür ederim. Geçen sene başlayan turnuvada öncelikli amacımız köye gelemeyen Hayriyelilerle tanışmak, kaynaşmaktır ve birlik-beraberliğimizi artırmaktır.

Bu yıl turnuvaya, köyümüze çok hizmet eden merhum öğretmen Mehmet Faik Ertan adını verip onu da anmak istedik. Köyümüz eskiden 5 mahalleden oluşuyordu. Takımları da bu mahallelere göre ayarladık ve takımlara bu mahalle isimlerini verdik" dedi.

GALİBİYETLE BAŞLADI

Turnuvanın açılış maçında ilk yılın şampiyonu F.C Skaletgücü, rakibi Veteran Hayriye'yi 7 -5 yenerek turnuvaya 3 puanla başlamış oldu. Günün diğer karşılaşmasında Dinamo Hinkiladze ile Vakyelebi Birlikspor karşı karşıya geldi. Baştan sona kadar son derece çekişmeli geçen müsabakayı Dinamo Hinkiladze 8 - 5 yenip ilk haftanın lideri oldu . Cambaz İdman Yurdu ilk hafta bay geçti .