YAŞLILIKTA KARŞILAŞILAN SAĞLIK SORUNLARI

Konteyner vagonlar TCDD'ye teslim edildi Konteyner vagonlar TCDD'ye teslim edildi

Toplum Sağlığı Merkezi, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi işbirliği ile Huzur Evi'nde kalan vatandaşlara sağlık eğitimi düzenledi. Yaşamlarını huzur evinde idame ettiren vatandaşlara yönelik eğitimde KETEM'de görevli diyetisyen Umur Doğay Önal, "Yaşlılıkta karşılaşılan Sağlık Sorunları" konulu seminer verdi.

YAŞLILAR İÇİN GÜNLÜK 15 DAKİKA YÜRÜYÜŞ

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin'in de katıldığı 45 dakikalık eğitimde, huzurevi sakinlerine sinevizyon eşliğinde yaşlılıkta yaşanan sağlık sorunları anlatıldı. Eğitim sırasında diyetisyen Umur Doğay Önal huzurevi sakinlerine tavsiyelerde de bulunurken, özellikle sağlıklı beslenme konusuna dikkat çekti. Göz hastalıklarından yaşlılığa bağlı tüm hastalıklara kadar huzurevi sakinlerini aydınlatan Önal, yetişkin bir bireyin günlük ortalama 10 bin adımı tamamlayacak yürüyüşler yapması gerektiğini belirterek, "Bu da yaklaşık 45 dakikalık tempolu yürüyüşe tekabül ediyor. Ancak yaşlılıkta eklem sorunları da ortaya çıktığı için biz yaşlı ilerlemiş vatandaşlarımıza bunu 15 dakika olarak öneriyoruz" dedi. Önal, huzurevi sakinlerine özellikle beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerektiğini de söyledi.

YAŞLILAR HAFTASI

KETEM yetkililerinin verdiği eğitime ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan yaşlılar haftası kapsamında düzenlenen eğitim için İnegöl Kaymakamlığı ve Toplum Sağlığı Merkezi'ne teşekkür etti. Huzurevinde kalan vatandaşların yaşlarının ilerlemiş olduğunu ve söz konusu eğitimde anlatılanların tamamının onlar için çok faydalı olduğunu dile getiren Şahin, "Huzurevi sakinlerimiz de eğitimi ilgiyle takip etti. Verilen eğitimlerin yanı sıra kendileriyle ilgili sorularını da paylaşarak bilgi aldılar. Ayrıca bu eğitim semineri yeni binamızdaki ilk etkinliğimiz oldu diyebiliriz" dedi.