Otel Parkta organize edilen yemekli toplantıda konuşan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, terör olaylarını lanetleyerek, "İstanbul ve Kayseri'de birlik ve beraberliğimize kast eden kalleşler, 70 civarı güvenlik görevlimizi şehit ettiler.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizde yaklaşık 40 yıldır süren terör olayları milletimizin birbirine daha kenetlenmesine inancımız tamdır" diye konuştu.

İGİAD GELİŞİYOR, İNEGÖL BÜYÜYOR

1991 yılında kurulan İGİAD'ın, Türkiye'nin ilk Genç İşadamı oluşumlarından birisi olduğunun altını çizen Hakan Özdemir,

"Derneğimiz federasyon ve konfederasyon çalışmalarıyla tüm Türkiye'de ses getirmektedir. Derneğimiz akademik çalışmalarla tüm üyelerimizin tecrübe kazanmasına katkıda bulunmakta ve onların motivasyonlarını yüksek tutmaya özen göstermektedir."

"İGİAD gelişiyor, İnegöl büyüyor anlayışıyla yürüyen derneğimiz, sizlerin gelişimi için çalışmalarını sürdürüyor. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarla sosyal ve kültürel çalışmalara daha fazla katkı sağlamak istiyoruz.

Dergi içerisinde yapılan röportajlar, üyelerimizin tanıtımları ve birçok çalışma yer almaktadır. Maddi ve manevi desteği geçen herkese teşekkür ediyorum."

"Üye artışında sürekli ivme kazanan derneğimiz, bölgemize ve ülkemize sürekli katkı sağlamaya, istihdam oluşturmaya, katma değer sunmaya içinde bulunduğu duruma bakmadan devam edecektir.

Vefakar ve kanaatkar Türk işadamları olarak tüm gücümüzle kürek çekmeye devam edeceğiz. Geçmişte olduğu gibi bugünlerde ve yarınlarda devletimizin ve milletimizin yılmaz bekçileri olacağız" dedi.

TERÖR BİTECEK

Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar! Türkiye için 'kuvvetli' uyarılar!

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ise terör belasının uzun zamandan beri Türkiye'de var olduğunu, Türk milletinin bütünleşmesiyle bu durumun aşılacağını söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nden çok sayıda kişiyle buluşup onların tecrübelerini dinlediklerini dile getiren Güral,

"Terör örgütlerinin artık vatandaştan destek göremediğini öğrendik. Vatandaştan destek almayan terörün sürmesi mümkün değildir. Bunlar kısa sürede barınacak, yaşayacak ve yer bulamayacaklar. Yenileri örgüte katılamayacak ve terör bitecek.

Bunu o bölgenin temsilcileri söylüyorsa buna önem vermeliyiz. Bu o bölgenin gerçeğidir. Terör belası bitecek. Yaşadığımız süreçte moralimiz bozuluyor, içimiz kan ağlıyor ama bizi bölemeyecekler, yıkamayacaklar" dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTENMİYOR

Güçlü bir Türkiye'yi hiçbir ülkenin istemediğine dikkati çeken Güral, şöyle devam etti; "Türkiye'ye dış dünyadan gelen birtakım etkenler de var. Çok doğal karşılıyorum. Güçlü bir Türkiye'yi hiçbir ülke istemez. Sahip olduğumuz değerlere bakıyoruz, bizim genç nüfus potansiyelimiz hiçbir ülkede yok.

Sayımız artıyor ve yaş ortalamamız düşüyor. Avrupa ülkelerinde hem nüfus düşüyor hem yaş oranı artıyor. Büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin Avrupa'yı rahatsız etmesi kaçınılmaz. Ama bilsinler ki daha çok üzülecekler. Bizler daha fazla çalışacağız. Bu ülkeyi gittiği en iyi yere kadar götüreceğiz. İhtiyacımız olan tek şey bir olmak, beraber olmak, birbirimize sarılmaktır."

"İNEGÖL'ÜN SAHİP OLDUĞU DEĞERLERİ TANITIN"

İnegöl'ün sahip olduğu değerlerin ülke çapında tanıtılmasını da isteyen Güral,

"Ülkemizin güzide bölgesinde, büyük katma değerler oluşturabilen bir ticaret şehrindeyiz. İnegöl'ün sahip olduğu değerleri ülkemize tanıtıp daha fazla iletelim ki İnegöl'ün bu potansiyelini herkes görüp bilsin."

"Bir iş dünyası temsilcisi burada neler olduğunu bilirse İnegöl'de ticaret yatırımı yapılması adına daha fazla bilgiye sahip olur. Bu kıymetler her zaman ele geçmiyor bunun farkında olunması lazım.

Sahip olduğunuz değerleri meydana getirmenizden dolayı sizleri kutluyorum. Bugün burada olabilmek bir mesajdır. Bu salondan dünyaya bir mesaj gidiyor."

"Böyle bir dönemde derneğimize 60 üyenin katılması önemlidir. Bu mesajı herkesin görmesi lazım ve bunu anlatmamız lazım. Buna vesile olan yönetim kurulumuza ve Başkanımız Hakan beye çok teşekkür ediyorum. Bu buluşmanın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonrası için İnegöl derneğimizin Konfederasyonumuz üzerinden çok güzel işler yapacağına inanıyorum. Bu sürece katkı sağlamaları bizim için çok önemli" diye konuştu.

"İGİAD GÖZBEBEĞİMİZ"

Marmara ve İç Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (MARSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karademirler de İnegöl Genç İşadamları (İGİAD) Derneği'nin MARSİFED'in son üyesi belirterek,

"İGİAD olarak işe bakış açıları, isimlerinin altında koydukları amaçları zor günlerden geçmemize rağmen hepimizin bu bakış açısına ihtiyacı var. Hepimizin daha çok çalışması gerekiyor."

"Bu toprakların bin yıllık sahibiyiz. Hangi komplo düzenlenirse düzenlensin, başımıza nasıl çoraplar örülmeye çalışılırsa çalışılsın bu toprakların sahibiyiz, hiçbir yere gitmeyeceğiz, çalışıp ülkemizi layık olduğu yere hep birlikte taşıyacağız" şeklinde konuştu.

ÜYE SAYISI 166 OLDU

Konuşmaların ardından pasta kesimi yapıldı. Program, yeni üyelere rozet takılmasıyla son buldu. Yeni üyelerle birlikte 106 üyeye sahip olan İGİAD'ın üye sayısının 166'ya yükseldiği bildirildi.