İnegöl Gümrük Müdür Vekili Metin Kaplan yaptığı açıklamada;

"Şubat 2012 yılından beri İnegöl'de ihracat-ithalat işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. İnegöl'de bu anlamda ciddi bir potansiyel var. Bizi sevindiren nokta ise diğer birçok büyük hacimli gümrük müdürlüklerinde dahi olmayan ihracat değerlerinin ithalattan fazla olması. Yani ihracat fazlası bir noktadayız."

"Birçok gümrükte ithalat fazlalığı varken az seviyede gümrük müdürlüklerinde olabilecek bir süreci burada yaşıyoruz. Ekonominin bu kadar canlı olduğu bu şehirde İnegöl Gümrük Müdürlüğü olarak bu potansiyeli göz önünde bulundurarak can siperane şekilde çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

İnegöl Gümrük Müdür Vekili Metin Kaplan ve müdürlük personeline bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Alper Taban ise "Gümrük Müdürlüklerinin ülke ekonomisi için önemi zaten ortada. Özellikle İnegöl Gümrük Müdürlüğünün İnegöl için önem ve ehemmiyetini konuşacak olursak bu oluşumun şehrimizin ekonomik parametreleri için çok önemli ve değerli olduğunu söyleyebiliriz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

"Neden önemli dersek, İnegöl'ümüz sanayi ve ticaretin hızlı yaşandığı ve hareketliliğin fazlaca hissedildiği, ekonominin çok canlı ve güçlü olduğu bir şehir. Hal böyle olunca da ürettiğiniz ürünleri bir yerlere gönderebilmeniz ve satabilmek için öncesinde özellikle yurt dışı ayağında gümrük faaliyetleri önem kazanıyor. Geçmişte bu tür elde edilen ürün ve hizmetleri yurt dışına gönderebilmek için şehrimizde bir gümrük müdürlüğü yoktu."

"2012 yılından itibaren İnegöl'de gümrük müdürlüğümüz faaliyetlerine başladı. Ve şu an da tüm sanayicimiz ve ticari hayatın içinde yer alan kişi ve kuruluşlar gümrük müdürlüğümüzden rahatlıkla istifade ederek iş ve işlemleri noktasında bu kolaylığı ve rahatlığı yaşamış oluyorlar. Tabi bu kolaylıkta çarkların daha hızla dönmesini sağlıyor" dedi.

.